Ez nagyon ciki? Tényleg szégyelni való?
1: keress mast fogaszatot.
2: egyesevel meg lehet csinaltatni, es ugy nem is draga, reszletben fizeted be, de 2 fog 400.000. Ezer ez viccnek is rossz, lehet a legjobb, legdragabb fogaszaton jartal, inkabb keress mashova, hidd el olcsobban kijon az a 2 fog.
Semmi sem ciki,miert? Elobb utobb mindenkinek kiveheto fogsora lesz, aki szeret igy fog elg
fogadni!
27N
Ne haragudj, nem bántani akarlak, - és itt jön a de - DE a bölcsességfoghoz való hozzáállásod tükrözi a szemléleted. Ne kezdd el magyarázni, hogy 32 évesen ez csak egy "sajnálatos" dolog, ebben benne vagy Te is vastagon. Valószínűleg mégsem jártál olyan gyakran fogorvoshoz, mert egy impaktált, fekvő bölcsességfogat egy szimpla dentálhigiénikus is észrevenne és biztosan javasolná a panorámaröntgen elkészítését amin tisztán látszana, hogy nyomja a mellette lévőket. Tehát feltételezem, hogy a fogköved sem lett leszedve legalább félévente, így simán kialakulhatott olyan csontpusztulással járó fogágybetegség ami nagyban hozzájárult a fogaid elvesztéséhez. Tényleg nem bántani akarlak, ne így fogd fel kérlek, csak sokan a "genetikára" fogják ezeket a dolgokat és nincsenek azzal tisztában, hogy egy félévente beiktatott fogkőlevétel mennyire fontos lenne a fogak hosszútávú megtartásához (többek között).
Az implantátumot azért ajánlotta, mert ha kettőnél több foghiány van egymás mellett, akkor már nem ajánlott hidat készíteni (két hiánynál se mindenhol csinálják meg, mert nem elég masszív), így a szükséges helyekre 2 implantátum behelyezése lehetővé tenné, hogy ezekre és a megmaradt fogakra masszív, fix hidat építsen. Ez sajnos nem olcsó mulatság sem magánnál sem SZTK-ban, mert ott is ki kell fizetned az anyagköltséget viszont a körzeti nem biztos, hogy ugyan olyan szakértelemmel helyezi be az implantot, mint egy magán, szóval ez az a téma amin nem spórolnék a helyedben. A kontroll ezeknél elengedhetetlen, nincs élethosszig tartó megoldás, mindig ellenőriztetni kell a körülötte lévő fogágy állapotát, megfelelően vannak-e tisztítva mert bár maga a pótlás nem romlik, a rajta összegyűlt fogkő és baktériumok ugyan úgy pusztíthatják az ínyt és a csontot a mélyben.
Ha mindenképp kivehető részleges pótlást szeretnél akkor viszont javaslom, hogy keress egy másik fogászatot, nézelődj a neten, de azzal legyél tisztában, hogy rágásnál egyáltalán nem lesz fix, bármennyire is jó minőségű lesz a protézis.
A "ciki" részére pedig az én személyes véleményem az, hogy a meglétét másokkal tudatni egyrészt nem fontos (mert azért valljuk be, hogy 32 évesen ez nem egy természetes állapot), másrészt maga az ide vezető út a ciki és nem az, hogy megoldást keresel a problémádra.
Nézd, nem szeretnék ezen összeveszni, de megint elárultad magad, hogy "Nyilván, akkor mész fogorvoshoz, amikor fáj a fogad, én is így tettem"
Nem, nem akkor megyünk. Tudom, hogy az emberek nagyobb (jóóóval nagyobb) része így tesz, de félévente nem árt a kontroll. Rengeteg hely van ahol Te észre sem veszed a szuvasodást illetve vannak olyan rendellenességet, amiket nem is kell, hogy észrevegyél. Emiatt indokolt, illetve félévente szinte kivétel nélkül mindenkinél összegyűlik annyi fogkő minimum a fogak között és a nehezen elérhető helyeken, hogy érdemes letisztíttatni.
A "genetikáról" pedig az a véleményem, hogy túl van lihegve...létező dolog, de a szokások megváltoztatásával minden kontrollálható. A túlsúly, a fogak állapota, szóval minden. Elhízott emberek is szeretnek ezzel takarózni, holott abba nem gondol bele senki, hogy nem azért elhízott a gyerek is, mert anyuka meg apuka is duci, hanem mert ugyan azt eszik otthon és valószínű ugyan azok az étkezési szokásaik is. Fogászati témában ugyan ez helytálló. Az én anyukámnak is 40 éves korában full kivehetője volt már, apám fogai is potyogtak 40 éves korában, mint ősszel a levelek és az én szájhigiéniám is ennek megfelelően el lett hanyagolva egészen addig, amíg rá nem eszméltem, hogy az nagyon nem oké, hogy 14-16 évesen úgy porlanak a fogaim, mint a kréta. Én is a saját bőrömön tapasztaltam meg a "genetika" (= családi szokások) áldásos hatásait. Azóta napi 3x fogmosás (a megfelelő technika és fogkefe nagyon fontos), szájvizes öblögetés heti 2-3 alkalommal elvégzett fogselymezés + a féléves kontroll (és egy zsák pénz) hatására minimálisan SEM romlottak tovább a fogaim. Azt mondod genetika? Én azt mondom alkalmazkodni kell a "csomaghoz" amit kaptunk a szüleinktől és túllátni azon amit otthon tanultunk, mert a szüleink nem fogorvosok, nem dietetikusok, hogy értsenek ezekhez a dolgokhoz. Remélem nincs harag, nem támadni akarlak, de nekem ez a véleményem és hátha fel tudom nyitni a Te szemed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!