Bölcsességfogat gyökér kezelnek?
Ma délelőtt mentem el a fogorvosomhoz azzal a panasszal, hogy pár napja fáj a tömött bölcsességfogam.
Mivel ma nem rendelt, az aszisztens nézett á, s azt mondta, gyulladásban van egy kicsit, de ad beutalót röntgentre a jobb alsó hetes nyolcas fogaimról. Ezzel kell holnap visszamennem. Ilyenkor mit csinálnak majd? Kiszedi a tömést és gyökér kezeli? Vagy kihúzza? Egyáltalán akkor hozzányúl ha gyulladt? Vagy még egy hét szenvedés? Volt akinek gyökérkezelték? Sokat szenvedtem vele, mert úgy vágták fel, ki tudjon bújni,. Tavaly lett betömve de érzem, hogy fáj, főleg hidegre és melegre érzékeny, belüktet. Clorhexameddel gargalizálok fogmosás után, illetve listerinnel is, ha nem bírom, algoflex.
Kihúzzák? Kiműtik?
Sziasztok:)
Mesélek. Ma reggel elmentem a beutalómmal a szájsebészetre. Egy kis várakozás után megnézte, s mondta, igen, sajnos látja, hogy nagyin be van gyulladva a gyökerénél is sajnos, és, hogy sokszor gondot okozna még a későbbiekben a bölcsességfogam, így ki kell húzni.
Kaptam egy injekciót, utána neki állt.Nagyon fájt ahogy feszegette,így még egyet kaptam. Nagyon megszenvedtem így is, alig akart kijönni, annyira, hogy ketté kellett vágni, plusz ugye gyulladásban is volt. Soha nem volt még foghúzásom, még gyökérkezelésem sem, ez a bölcsességfog is emlékszem, milyen macerás volt, fel kellett vágni, kibújjon.... Olyan 3 fele már ettem banánt és egy kalácsot a másik oldalon, meg ittam, meg este egy üres kifli óvatosan. Remélem, hamar elmúlik a fájdalom, az antibiotikumot minden estre be kell szednem mindet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!