Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek gyökér kezelni kell?

Szerintetek gyökér kezelni kell?

Figyelt kérdés
Betömték az egyik hátsó fogam kb eltelt másfél hónap és elkezdett fájni néha ha harapok valami keményet, és néha érzékeny is. Elmentem vele a dokihoz és azt mondta, hogy várjak még vele egy kicsit és ha nem műlik mennyek vissza gyökér kezelni. Ma már csak kicsit érzékeny volt és picit fáj (nem mindig) ha harapok valamit erősen rajta. Szerintetek szükséges a kezelés? Vagy van valami kenőcs rá? Valami elmex gélről halottam.

#fog-fájdalom
2014. okt. 23. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elmex gél fluoridtartalma miatt erősíti, visszaépíti a fogzománcot, illetve a nagyon apró, szemmel láthatatlan szuvasodást vissza is tudja fordítani, nem tudom a Te esetedben mennyire használna. Én mindenképp várnék még 1-2 hetet, addig próbáld meg, hogy a másik oldalon rágsz inkább, hogy tudjon az a fogad megfelelően regenerálódni. Aztán ha még akkor is érzékeny, akkor kérj röntgent, azon látszani fog, ha olyan mély a tömés, hogy nyomja a fogbelet. Emiatt tud érzékeny lenni.
2014. okt. 23. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:

genny, gyulladás van benne.

Ettől még nem kéne gyökérkezelni feltétlen, csak ha biztosan elhal a fog.

Gyógyszeres tömés jó magánorvosnál kb 15 000 Ft de megmarad a fog nekem 10 éve megvan.

2014. okt. 25. 23:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Kérdezd inkább a fogdokit.

(Emlékeim szerint a fogdokim nem éppen ezt mondta az elmexről, mint az 1-es. Bár alapja van annak, amit az 1-es mond, de 5 csoportba lehet sorolni a szuvasodást és ebből a legelső, legenyhébb esetben még tényleg visszafordítható a dolog. Az 1-es kategóriában a szuvasság mikroszkóppal látható.)

2014. nov. 7. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Én lennék az 1-es és megcáfolnálak. :) A felső 5-ösömből letört egy darab egy húsban hagyott csontnak köszönhetően, majd a törés helyén enyhén, de láthatóan elkezdett szuvasodni. Elkezdtem használni az elmex gélt és ilyen enyhén sárgás réteg képződött (nem fogkő, nem lepedék) a szuvasodás helyén. Rá 1-2 hónapra eljutottam a fogorvosomhoz akitől megkérdeztem hogy ez micsoda, mire azt mondta, hogy ez egy elég ritka dolog, de visszaépült a fogzománc, csak az sajnos már nem lesz olyan szép, mint előtte. Viszont ő nem nyúlna hozzá, mert ez így bár nem esztétikus annyira, de teljesen egészséges fog, nem bontaná meg feleslegesen, ha nincs panasz.
2014. nov. 7. 15:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy egy-egy kis ponton hamarabb összeér a tömött fogad a másikkal. Rágás közben nem csak nyitjuk-csukjuk, de oldalra is mozgatjuk az álkapcsunkat.

Nekem is volt olyan, h nem csiszolta le tökéletesen, és ritkán, akkor viszont erős, nyilalló fájdalmat éreztem rágás közben.

Mikor elhalogat a fog, az más... akkor gáz képződik a baktériumok miatt, ami nem tud távozni, és ilyenkor sajog, ill harapásnál (az enyém asszem cukros és savas ételnél is) fáj.

Úgy szokott kipusztulni a fog, h időnként fáj, aztán nem, aztán megint igen stb..

2014. nov. 11. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!