Fogtöméscsere? (többi lent)
Figyelt kérdés
Eddig a körzeti fogorvoshoz jártam és kettő fogamat betömte amalgánnal tavaly. Azóta kiderült hogy mekkora szerencsétlen és magánfogászatra megyünk. Még egy fogamat kell tömni. Az egyértelműen fehér lesz de mi legyen a másik két töméssel?:0 Mert ugye ki lehet cserélni de azt olvastam itt hogy utána lazább lesz a tömés vagy mi. Most akkor mi legyen? Ès hogy történik a töméscsere, mennyire fáj?2014. okt. 3. 14:49
1/7 anonim válasza:
Ha hátsó fog, akkor szerintem még ne cseréld, egyébként úgy történik, hogy megint kifúrja, de ilyenkor már kicsit nagyobb lyukat kell fúrni és betömi, ha nem gyulladt fog, akkor nem fáj.
2/7 anonim válasza:
Dehogy lesz lazább. Az amalgám meg csúnya és nem túl egészséges. Fehér tömésből van jobb és gyengébb minőségű is. Érdemes a jobbat választani, mert sokkal erősebb, és nem kopik.
Nem fáj a csere, mert szépen ki tudja fúrni a tömést, és nem kell a fogat fúrni.
3/7 anonim válasza:
A töméscsere egyátalán nem fáj, csak a régi tömést fúrja ki, semmi mást.
4/7 anonim válasza:
A "kicsit nagyobb lyukat kell fúrni"-t úgy értsd, hogy a kiszedett tömés helyén a fogadat kicsit kitisztítja egy polírszerűséggel. Messze nem akkorát mélyít a lyukon, mintha szuvas lenne.
5/7 A kérdező kommentje:
honnan tudjam hogy a gyengébb vagy a minőségit tömi?
2014. okt. 3. 14:58
6/7 anonim válasza:
Itt egy érdekes cikk ezzel kapcsolatban.
7/7 anonim válasza:
Amalgámmal semmi gond csak ronda. De hátsó fognak nem baj.
25 éves amalgám tömés van, elég sok. Fehér, esztétikus tömés van hasonló? ;-)
Nem érdemes cserélni ha nem indokolja semmi.
Manapság kezd amúgy újra divatba jönni, még magán orvosok is használják...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!