Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az alábbi röntgen mond bárkine...

Az alábbi röntgen mond bárkinek bármit?

Figyelt kérdés

Sziasztok, orvosnál jártam, kíváncsi vagyok mit lehet ennyiből megállapítani. Problémák, stb felfedezhetőek-e. Köszi!

[link]

dec. 18. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
A felvételen nagyobb kóros elváltozások vagy szuvasodások nem láthatók. A fogak viszonylag jó állapotban vannak, minimális torlódás és kisebb eltérések figyelhetők meg. Ha szeretné részletezem :)
dec. 18. 17:45
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Na ezért nem szabad a gyakorin egy ilyen problémát kiértékelni. 1! Te ne részletezz semmit. Ha te ezen a felvételen egy szuvasodást sem látsz, akkor tessék újra kijárni a fogorvosi kart. Mert gondolom fogorvosként szólsz hozzá, hiszen bármilyen más szakmában neked ehhez nincs kompetenciád és ebben az esetben nem is értem honnan veszed a bátorságot, hogy félrevezesd a kérdezőt. Ennyire rosszat akarsz másoknak, hogy becsapod?

A teljesség igénye nélkül: a bal alsó 8-as és 7-esen is egyértelmű lézió látható, jó eséllyel a 6-oson is, a jobb alsó 6-oson és 7-esen szintúgy, gyanús a jobb felső 6-os és a bal felső is, de ugyebár kisebb szuvasodások panorámán nem diagnosztizálhatóak, ehhez klinikai vizsgálatra van szükség, tehát ami látható a panorámán, az már mind nagyobb lézió. 3-mad évben beugró volt radiológián egy ilyen röntgen pontos kiértékelése, el nem tudom képzelni, hogy az 1-es versenyző hol tart a tanulmányaiban, ha szerint szuvasodások nem láthatóak, vagy csak kisebb eltérések.

dec. 18. 20:16
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es, nagyon profi válasz, kb 1/1 amit a doksi megállapított.
dec. 22. 02:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Felső bölcsességfogat ki kell húzni az nem fog kiférni, alsó is gyanús. Alsó hátsó fogakat lyukasnak látom mindkét oldalon vagy tömés van bennük?
dec. 22. 10:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Most olvastam el a második választ, jól írt mindent.
dec. 22. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző 2 válaszoló vagyok. Egyébként nagyon szép fogsorod van, de jó neked, hogy még nem kellett húzni 1-et sem. Hány éves vagy? Tömésd be amik lyukasak minnél előbb és akkor sokáig meglesz a szép fogsorod. Meg mondom a bölcsességfogakon kell elgondolkodni, egy jó fogorvos majd megmondja ki kell e húzni.
dec. 22. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!