Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Valaki tudná elemezni a...

Edina1992 kérdése:

Valaki tudná elemezni a röntgen képet?

Figyelt kérdés

Szép napot!

Szeretnék veleményt kérni a fogászati röntgen képről. Természetesen megyek majd orvoshoz ,de nagy a kíváncsiság.

Hozzá értők véleményét szeretném kérni. Köszönöm!

aug. 10. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs kép.
aug. 10. 21:59
 2/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem is írta, hogy csatol képet, lehet csak egy ironikus kérdés volt. Azt kérdezte tudná-e valaki elemezni. A válasz:igen, tudja egy fogorvos.
aug. 10. 22:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Akartam képet is csatolni, mert úgy ésszerű a kérdésem...csak valamiért nem engedte mikor a kérdést kiírtam!!....

[link]

aug. 10. 22:52
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Felső fogsorodon a 23-as fog tőből le van törve. Azt nem biztos, hogy fel lehet építeni. Lehet húzni kell. Ha a szomszédos fogak is rossz állapotban vannak (például gyökérkezelni kell és így el kell távolítani a korona részt mert másképpen nem fér hozzá a doki) akkor hídtaggal simán megoldják. Hídnál úgyis lecsiszolnák a szomszédos fogakat. Ha ezt amúgy is meg kell tenni mert rossz állapotban vannak, akkor hídat fognak feltenni.

Ha a 23 környező fogak jók, akkor is választhatsz híd tagot de ha jók a szomszédos fogak, ilyenkor az implamtátum jobb megoldás. (Feltéve ha van elég csontod. Ha nincs kettő dolgot tehetsz: vagy kérsz csontpótlást vagy maradt a jó öreg híd)

A 11 és 21 sem jó szerintem azokra is korona kell.

Az alsó fogsorod kicsit problémásabb.

Ha jól látom ott a 44-es és 36-os eleve ki van húzva. Ha a környező fogak jók, megint választhatod az implantálást.

Ha rosszak és gyökérkezelni kell így is úgy is koronát raknak fel, akkor megint hídtagot fogsz kapni.

Hogy a többi milyen, az ebből nem látszik.

Kellene egy ct felvétel is, hogy milyen a csontállomány.

Egyébként nem vészes simán helyre lehet állítani de nem lesz olcsó. Én úgy 600.000-1.2 millióra tippelnék.

Ez nagyon sokmindentől függ.

Ettől lehet sokkal több, ha sok fogadat kell tömni vagy gyökérkezelni.

Még mielőtt valaki lepontozna, nem vagyok fogorvos!

Csak egy laikus akit érdekel a téma. Nekem több gyökérkezelt fogak van, van több híd és jó néhány korona. Sok tömés. Tulajdonképpen nincsen olyan fogam, amihez még soha nem nyúlt volna hozzá doki.

aug. 11. 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen csináltasd meg.

Ha vannak hiányzó fogaid - mint a 44 és 36 - akkor mivel az emberi szervezet fogat nem tud növeszteni, azt csinálja hogy az üres helyeket megpróbálja "pótolni" azáltal, hogy a szomszédos fogak elkezdenek "bedőlni" a keletkezett résbe.

Ez gyönyörűen látszik is az rtg képen, a 45 és 37-es fogaid el is kezdtek már bedőlni a hiányzó területre.

Nem vészes helyre lehet állítani de mindenél hamarabb menni kell.

aug. 11. 15:20
 6/9 A kérdező kommentje:

14.-én megyek orvoshoz és a felső letört fog megoldható úgy,hogy csappal.

A többi fogamról még nem volt szó, ezért is kérdezem hozzáértők véleményét,mert kíváncsi vagyok mik a lehetőségek, mennyi rossz fogam van. Interneten hiába olvasgatok, ha nekem a röntgen kép kínai.😀😀 köszönöm a válaszokat !

aug. 11. 18:01
 7/9 anonim ***** válasza:

A dokinak látnia kell, hogy a 44-36 ki van húzva. Neki kell javasolnia valamilyen pótlást. (Híd, implantátum). Letört fogakat inkább koronáznak. Implantálást kérheted szedálással is ha nagyon félsz tőle. Minden másnál úgy elérzéstelenítenek (implantálásnál is) hogy az egész arcodból nem érzel semmit.

Az, hogy mely fogak szuvasak melyek nem az a rtg felvételből nem nagyon látszik. Azt a doki mondja meg 14-én.

aug. 11. 20:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Először koronát rakott, viszont letört a korona a saját fogammal együtt...1,5 hónapot bírt ki. Így maradt a csapos megoldás a törött fogra.

A többi majd akkor kiderül.

aug. 11. 23:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Na mi volt ma a dokinál?
aug. 14. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!