Ha van fogorvos vagy fog technikus vagy elég ha valaki tud benne segíteni mert eléggé csúnyán letört 1 fogam!?
a legelső fogamról lenne szó de ez jól látható is .. és hogy ezt milyen módon tudják megmenteni ? mert nagyon nem szeretném kihúzatni! a fogorvosnak is megfogom mondani ,hogy egyáltalán nem fáj meg semmi nem is érzékeny és egy csapos koronát szeretnék rá szerintetek az kivitelezhető ? ,hogy felépíti aztán koronát húz rá ? vagy hogy szokták azt mondani :) és 1 olyan korona mennyibe kerül kb ? ja és szeretnék fog fehérítésre is menni csak azt nem tudom ,hogy történik és mennyibe kerül ? és a koronát csak fogorvos teheti fel vagy fog technikus is ? egyáltalán mi a különbség a kettő között ? előre is köszönöm a válaszokat bocsi a regényért
Sajnos nem tudom megnyitni a képet, de attól függ hogy mennyire van letörve az a fogad, fel lehet építeni egy csapos művel, aztán egy koronát rá. Amennyiben nem lehet megmenteni, mert már nem tartaná meg a csapot, akkor sajnos ki kell húzni, és akkor csiszolni a mellette lévőket, ami 3 pótlást jelent. Egy korona ára itt 15 ezerbe kerül.
A fehérítés pedig úgy működik, hogy egy zselét ken a fogorvos az első fogaidra, és LED lámpát tart rá kb 40percig. Ez itt 25 ezerbe kerül. Remélem segítettem.
Ez első válaszoló nagyon szép választ írt neked.
Mi az hogy mi a különbség fogorvos és fogtechnikus között ez komoly? Pl az egyik ORVOS a másik technikus magyarul beteget nem látott életében sem, csak amire a fogorvos megkéri azt megcsinálja. Csapos fogművet nem tud csak fogtechnikus csinálni neked. Nyilván szükség lesz fogtechnikushoz a dolog kivitelezésében, de nem tudod 'elkerulni' a fogorvost. Vágj bele, hajrá :)
Az ilyen fogat általában gyökérkezelni szokták
Aztán még lehet rátenni koronát
Meg kell nézni,hogy a fog elhalt-e
(mert akkor nem szokott fájni) aztán valószínűleg gyökérkezelésre van szükség, de tényleg fogorvos tudná csak megmondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!