Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek az éjszakai...

Szerintetek az éjszakai fogszabályzó használ? Ha igen mennyire és mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Elég csúnya fogaim vannak/voltak.Elmentünk fogorvoshoz azt ajánlotta hogy még 'kicsi' vagyok(12./akkor csak 11/) ezért nem ajánlatos az állandó fogszabályzó mivel változik az állkapcsom.Ezért csak éjszakait kaptam.Ezt 9-10 hónapja használom és azt mondták hogy már változást látnak.Általában minden este berakom de azt mondta a fogorvosom hogy napi min. 12 órát legyen bent de minél többet van bent annál jobb.Nekem sajna csak 8-9 órákat van bent.(Mivel annyi időt alszom.) Szerintetek ez ha többet fogom hordani akkor fog érni valamit? Mik a tapasztalatok egy éjszakaira? (Egyik barátnőm nem biztos hogy jól mondja de azt mondta hogy az éjszakai az csak az állkapcsot igazítja.Ez igaz?) Kb. mennyi idő után lesz elfogadható/szép fogam?

2014. jún. 23. 00:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon sokaig kell hordani. Sok sok evig. De majd gimis korodban ugyis kapsz allandot.
2014. jún. 23. 00:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy éjszakaival fogat nem igazán lehet szabályozni, csak a nagyon kicsi eltéréseket, inkább valóban az állcsontok növekedését tudja befolyásolni. Szval ahhoz hogy szépen álljanak a fogaid, ahhoz majd rögzített fogszabályzó kell, az tudja elmozgatni a fogakat.
2014. jún. 23. 00:46
 3/4 A kérdező kommentje:
ohh:/ hát nem örülök neki.De eddig egy kicsit már változott akkor az? Azért köszönöm a válaszokat.
2014. jún. 23. 16:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem nem egész 1 évig volt állandóm, és miután levették, éjszakait kaptam. Az állandó szépen a helyére húzta a fogaimat, de sajnos túl korán vették le. Az éjszakai kb. nem ért semmit, nappal változik valamennyire, és az éjszaka túl kevés a helyreállításra. Illetve ha helyre is állítja, ott kéne tartani, hogy rögzítse. Szóval sztem nem ér sokat az éjszakai. :/ Főleg, hogy esténként, mikor betettem tökre fájt, mert napközben visszaállt.
2014. jún. 30. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!