Egy ferde egészséges fogra raknak kérésre fogszabályzó helyett koronát? és még annyi hogy egy fogrol van szó ilyenkor általába a szín meg egyebek miatt több fogat kell megcsinálni?
Szia!
Ha a szóban forgó fogad teljesen egészséges, akkor is kaphatsz rá szép alakú koronát vagy héjat. Ha nagyon ferde, lecsiszolják annyira, hogy rá lehessen húzni a koronát, ugyanakkor a lehető legkevesebb foganyagot veszítsd el. Viszont ez esztétikai beavatkozás, szerintem olyan rendelőt keress fel, ahol járatosak az orvosok az esztétikai fogászatban és a fogtechnikus, akivel dolgoztatnak, szintén otthon van a témában, de persze bízhatod a körzeti fogorvosodra is, ha megbízol benne és tényleg ügyes (bár úgy tudom, héjat inkább magánrendelőkben készítenek). Nem tudom, milyen szintű ferdeségről van szó, de biztos, hogy van rá ilyen megoldás. :)
A szín miatt nem kell aggódnod, azt szépen hozzá tudják igazítani a szomszédos fogakhoz, sőt kérhető színátmenetesre is a korona és a héj, hiszen a természetes fogszín is sokkomponensű és egy fog felszínén belül is vannak eltérések.
Kérd ki a fogorvosod véleményét a héjakról és a koronákról is és együtt eldöntitek, hogy miből legyen, tartalmazzon-e fémet, stb.
Ha a Google-be beírod, hogy "héjkerámia előtte utána", nagyon szép helyreállításokat találsz.
Remélem, tudtam segíteni:)
Képet rakj be, akkor meg tudjuk mondani.
Ha más gond nincs a fogaiddal, akkor lehet, hogy elég egy héj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!