Érdemes fogszabályzó miatt kihúzatni két teljesen egészséges 4-es fogat? És feltétlen szükséges?
Nem marad rés, hiszen azért kell kihúzni őket, hogy a többi fogad a szabályozás után "elférjen" a szádban.
Nekem mondjuk nem kellett a fogszabi előtt húzni, de az egyik barátnőmnek igen, sé most is tök szép fogsora van.
Nekem is kihúzták a két felső ötösömet. Eredetileg a négyeseket akarták, de kiderült, hogy az egyik ötösömön tályog volt.
A rések már teljesen eltűntek (4-5 hónap alatt), és egyáltalán nem bántam meg, hogy engedtem kihúzni. A felső fogsorom sokkal kijjebb volt, mint az alsó. Profilból egyáltalán nem látszott, de most utólag látom, hogy milyen is egy rendes harapás.
A múltkor megmutatta a doki a legelső fotókat, és kérdezte, hogy na ismerős még ez a kapafogú lány?
A felső fogaim nem a levegőben lógnak, hanem összezáródnak az alsókkal. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint az, hogy két foggal több, vagy kevesebb van.
Egy rossz harapás rossz rágást eredményez, ebből következik az emésztési probléma, stb, stb...
Az önligírozós technika (mint például a Damon fogszabályzó) egy klassz dolog, de nem lehet mindenkinél alkalmazni. Nálam például csak egy fogorvos ajánlotta, de ő sem volt biztos benne, hogy ez a jó megoldás. Márpedig 8 fogszabályozós szakorvosnál voltam konzultáción, mielőtt eldöntöttem, hogy hol csináltatom.
A felső fogaim egyszerűen nagyobbak, és nem lehetett volna annyira kitolni őket oldalra, hogy a közel 8 mm-es elölharapásom eltűnjön. Márpedig egy jó fogorvos azt tartja elsősorban szem előtt, hogy hogyan lehetne a szabályos harapást beállítani.
Szellő lány!
Köszi,köszi :D Hát ezt nagyon jó volt olvasni. Nekem is az első fogaim állnak előre és előről nem is látszik nagyon csak oldalról, de zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!