Gyógytömés után 48 órával is visszatérő fájdalom normáis?
Figyelt kérdés
Tavaly tömték a bal felső 5-ös fogamat. Sajnos mostanában fájdogált, ezért szerdán elmentem fogorvoshoz. Megállapították, hogy tovább lyukadt a fogam és bár elég mély, de ezzel a gyógytöméssel még van remény, hogy megúszom a gyökérkezelést, bár nem sok választ el tőle. Ez most elvileg 1-2 hónapig benn lesz. Miután kiment az érzéstelenítő szörnyen fájt, de reggelre elmúlt. Tegnap estére 3-4 órára visszatért a fájdalom, majd abba maradt és egész éjjel és ma napközben nem jelentkezett. De sajnos most megint fáj 3 órája egyfolytában. :-( Ez vajon belefér még, és a gyógyuláshoz hozzátartozhat?
Sajnos csak kedden van a következő időpontom.
2014. máj. 30. 21:38
1/2 anonim válasza:
Nem tudom a választ pontosan, de nekem mikor gyökérkezelték a fogamat nagyon fájt, és még utána is napokig. Ha be van gyulladva az íny vagy a fog, vagy nem tudom mi, akkor érzékeny tud lenni és bizony sokáig akár visszatérő fájdalom is jelentkezhet/jelentkezik. A stresszelés, idegeskedés nem segít, attól csak jobban fáj. Vegyél be rá fájdalomcsillapítót, a virágillat is sokat segít (a fájdalomküszöb eltolódik). A fogorvosnak mindenképpen említsd meg, hogy fájt, de ő látja majd a fogadon, hogy mennyit segített. Kitartást és jó egészséget!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Zöld kezecskét akartam nyomni, de tabletról pötyögök és félrement. Bocsánat! :-)
2014. aug. 14. 10:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!