Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lenne egy probléma amire nem...

A Csekka kérdése:

Lenne egy probléma amire nem tudom a választ, és örülnék neki, ha valaki látott esetleg tapasztalt már ehhez hasonlót?

Figyelt kérdés
A következőről lenne szó: Felül van egy 7db-os Híd-koronám kb.4-5 éve készült. Úgy 5-6 nappal ezelőtt 1-2 korona fölött 2cm-re az ínyemen, egy vágás szerű sérülés-seb vagy valami jelent meg, amit úgy néztem mintha a gyökér lenne. Napközben párszor enyhe vérzés is kísérte e folyamatot. Tegnap óta már fájdalom is van, és ma pár órával ezelőtt igen erős vérzés kezdődött el, amit nem tudok el állítani. Reggel 07:00-kor rendel csak a körzeti fogorvos, esetleg valaki tud ötletet illetve tanácsot adni, hogy a vérzéssel mit kezdjek?S.O.S.-be...
2014. máj. 21. 22:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sürgősségi. Körülnéztem a neten, de semmi nincs erre. Só, seb nyomása ronggyal, zsepivel - ennyi, ha ez nem segít, indokolt segítséget kérni.

Amúgy valószínűleg fekélyed van.

2014. máj. 21. 22:42
 2/13 A kérdező kommentje:
És reggel 7-ig ha várok,míg a fogorvosom rendelni kezd,nem okozok nagyobb problémát a jelenlegi helyzeten?A vérzés nem enyhül,de ha nem beszélek,vagy nyitom ki a szám nem érzem...
2014. máj. 21. 23:03
 3/13 anonim ***** válasza:
Milyen intenzíven vérzik? Folyik a fogaidon? Ha letörlöd, mennyi idő alatt jelenik meg vér ismét?
2014. máj. 21. 23:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Pálinkára gondoltam öblögetni 1-2-szer mivel fertőtlenít,de félek,hogy a vérzés még ennél is erősebb lenne,így próbálom csukva tartani a szám,de lefeküdni úgy tudom komoly vérzéssel nem a legjobb...
2014. máj. 21. 23:08
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát folyik a fogaimon is,illetve mintha ideg szálakat is kihúztam volna zsepivel,de lehet tévedek és csak alvadt vér volt.Egyébként fájdalom elmúlt,szinte akkor mikor a vérzés el indult kb.3-4 órával ezelőtt....
2014. máj. 21. 23:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Inkább törlés helyett öblögetem a csap alatt,de változás nincs nagyon....
2014. máj. 21. 23:14
 7/13 anonim ***** válasza:

Idegszálat nem foghattál meg, mert az nem annyira könnyen elérhető, plusz annyira érzékeny, hogy kb lefosod a bokád, ha hozzáér valami. Szóval az vér lehetett.

A fájdalom azért enyhülhetett, mert tályog vagy fekély esetében a kifakadás megkönnyebbülést jelent. De magától nem gyógyul meg.

A vérzés elég komolynak hangzik, én továbbra is a sürgősségit javaslom. Ilyen vérzéssel nem várnék 7 órát...

2014. máj. 21. 23:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Értem,hát próbálok nem mozogni,csukva tartani,hogy ne feszüljön,meg volt otthon Dalacin antibiotikum kapszulám,abból vettem be egyet,igaz az inkább a duzzanatokat apasztja le,az is van,de nem látható annyira még,ami a seb vagy fekélytől(orr alól)egész a nyak oldaláig tart,gondoltam lefekszek,és így talán meg nyugszik,ha nem mozgok,csak nem tudom a vérzés miatt nem -e gond ez....
2014. máj. 21. 23:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot TILOS olyan betegségre szedni, amire nem írták fel, úgy, hogy esetleg nem is neked írták fel. Ez nagy hiba volt, befolyásolhatja a további kezelésed. Az antibiotikumot amúgy is kúrában kell szedni, és ha nincs teljes kúra, meg vagy lőve... okos döntés volt. Ha már bevetted, késő, mindenképp említsd meg holnap a dokinak.

És továbbra is úgy vagyok, be kellene menned minimum az ügyeletre. Nem értem, miért akkora gond ez, miért könnyebb vérző szájjal henteregni egy éjszakát és bekapkodni ész nélkül mindent...

na mindegy, jobbulást.

2014. máj. 21. 23:57
 10/13 A kérdező kommentje:
De most ezért ne ítélj el engem,tökre jó volt,hogy kaptam elég gyorsan választ,javaslatokat,tanácsokat tőled.Úgy jött le nekem,hogy jártas lehetsz valamilyen formában a fogászati dolgok terén.Én nem felelőtlenül meg tudatlanul vettem be a Dalacint,mert sajnos elég régóta ismerem,milyen a Dalacin-kúra különböző fogászati gyulladásokra,fertőzésekre írták fel anno.15 éve,és akkor is,és most is,mielőtt felírják figyelmeztetnek,hogy óvatosan,ne össze-vissza szedjem,mivel az egyik legerősebb antibiotikum.A dagadásokat apasztják le vele,és a kúra után állnak neki a kezeléseknek.Nem vagyok fogorvos,csak sajnos én nagyon sok mindent átéltem(fájdalmak,szájsebészet,jópár különböző dagadások,koronák,Hídak,híd elvesztése,vagyis amik a híd 2 szélét tartották stb..)így a fogászat terén,annyira,hogy ezáltal kiölték a félelmet belőlem,így az nincs.Jelenlegi helyzetem,alulra mindkét oldalra 1-1 implatátum beültetésre maradt csak lehetőség ami (180ezer+180ezer+arra a hídak kb.100e+120e)Ami felül tovább bírta a 7db-os illetve 3-ik híd,azzal van a gond most.Na és néha van azért új "dolog"is mint most is,amivel nem álltam még szemben.De ilyen nem volt még,sőt mástól sem hallottam ilyen esetről,tünetről,ezért tanácstalanul,és kicsit ijedten is éreztem magam,ezért gondoltam itt talán kapok tanácsokat stb..amit kaptam is tőled,és örültem neki,hogy hozzáértő válaszolt.....
2014. máj. 22. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!