Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Volt joga ehhez a védőnőnek?...

Volt joga ehhez a védőnőnek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Rengeteg problémám volt és vagdostam magam, mert úgy éreztem ez kis időre eltereli a figyelmemet a lelki fájdalmakról. A védőnőnél voltak vizsgálatok a suliban és vérnyomás mérésnél rájótt, hogy vagdosom magam... Másnap felkereste az anyukámat a suliban (ott dolgozik) és letámadott, hogy mutassam a karom. Ez nagyon hirtelen ért, kicsit sem voltam rá büszke, sőt... Persze akkora már kértem segítséget is az egyik ismerősömtől, aki pszichológus, mert éreztem, hogy ez már nem egészséges, csak a szüleimnek nem akartam elmondani... De ez az egész lebukás annyira felkészületlenül ért, hogy már nem is merek a szüleimnek a problémáimról beszélni... (pedig biztos megértenének, de ez nekem így már nem megy.) Idő közben sokat segített a pszichológus ismerősöm és már nem vagdosom magam. De volt joga ehhez a védőnőnek? Előre köszönöm a válaszokat! :)

2013. aug. 13. 16:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%
Igen, azért védő nő!
2013. aug. 13. 16:57
 2/14 anonim ***** válasza:
26%
Volt hát!
2013. aug. 13. 17:01
 3/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Csak előtte megkérdezhette volna mi a bajom, vagy nem is tudom. Kicsit finomabban is hozzáállhatott volna a dologhoz. Persze lehet, hogy jobb az, hogy megtudták, belátom.
2013. aug. 13. 17:04
 4/14 anonim ***** válasza:
29%
nem volt hozza joga, ha te nem adtal engedelyt ra...nyugodtan panaszt tehetsz a felettesenel
2013. aug. 13. 17:05
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de nem szeretnék semmi panaszt tenni... Meg hát még csak 14 éves vagyok, nem értek ehhez, ezért kérdeztem. Mellesleg már nem is abba a suliba fogok járni, mert elballagtam. :) Csak nem esett akkor vmi jól, mert nagyon hirtelen történt az egész.
2013. aug. 13. 17:10
 6/14 Bárzsing ***** válasza:
100%
Ha kiskorú vagy, volt hozzá joga. Viszont rohadtul nem így kellett volna ezt az egészet kezelni. Szerintem megijedt, és azért viselkedett így. Meg gondolom, nem sokat konyít a pszichológiához.
2013. aug. 13. 17:14
 7/14 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsiságból írtam ki a kérdést... :)
2013. aug. 13. 17:15
 8/14 A kérdező kommentje:
Igazából nem is látta a sebeimet, mert elrejtettem... Ugyan úgy hívták az egyik osztitársamat, mint engem és ő volt allergia vizsgálaton elvileg. Összekevert vele, de az is lehet, hogy szándékosan, mert látta, hogy csuklószorítóval takartam. Mondjuk azt sem tilos viselni, szóval... De elég durva volt, anyu előtt azt akarta, hogy mutassam meg. Persze és elrohantam.
2013. aug. 13. 17:21
 9/14 anonim ***** válasza:
44%

ha kiskoru sincs joga elmondani a szuloknek, legfeljebb jelezheti a gyanujat (sic!) a gyerekvedelemnek, ha ugy latja, hogy onveszelyes az eletere, de a kerdezo amugy is fiatalkoru vagyis meg a kezelesebe is reszben beleszolhat, amit meg is tett

barmilyen hihetetlen, de a kiskoru es fiatalkoru embereknek is vannak adatvedelmi jogaik

2013. aug. 13. 20:13
 10/14 Gyémántlány ***** válasza:
76%
Én úgy gondolom, ha egy gyereknek az iskolában problémái vannak, legyen az bármivel kapcsolatos, az iskolaorvos, vagy más tanár, aki tud a problémáról, nem jogosult bárkinek is beszélni erről, hiszen lehetséges, hogy az adott probléma személyes jellegű, amihez senkinek semmi köze. Tulajdonképpen az orvos kötelezve van a titoktartásra, legalábbis én úgy tudom, vagyis megszegett egy szabályt, tehát nem volt joga ahhoz, amit csinált.
2013. aug. 13. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!