Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Vajon miért ilyen rosszak a...

Vajon miért ilyen rosszak a fogaim?

Figyelt kérdés

Üdv!

Rendszeresen mosok fogat, napi kétszer (reggel és este) és ha lehetőségem van rá délben ebéd után is. A fogorvos szerint a fogmosási technikám is jó, mégis nagyon szuvasodnak a fogaim, öt fogamat kellett tömni, és egyet ki is húztak. Szerintetek mitől ilyen rosszak a fogaim?

2009. dec. 28. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én dokim szerint sajnos a genetika is benne van. Nekem meg pl. nagyon gyorsan rakódik rájuk fogkő. Pedig rendesen és rendszeresen mosom a fogam.
2009. dec. 28. 12:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatomat írom le:

kb. 5 éve áttértem az egészséges életmódra, egészséges étkezésre. Ebben az utóbbi 5 évben egyáltalán nem találtak új lyukas fogat nálam.

Ellenben amíg nem fordítottam figyelmet az egészséges étkezésre, abból az időből számos tömött fogam van, egyet kihúztak. Ezért az időszakért "vezekelek", mert az akkori tömések ki-kipotyognak, kitörnek és ezeket kell pótolni, ami - nálam - nem fájdalommentes.

Az egészséges életmód minden téren kihat az egész szervezetre, beleértve a fogakat is, a fogak állapotát. Persze a genetikából eredő hajlamot fogromlásra sajnos nem lehet kiküszöbölni.

2009. dec. 28. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Mit értesz egészséges életmód alatt? Megosztanád velünk?
2009. dec. 28. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szijja:)

Nekem is ez a problémám:( Hiába mosom ugyanúgy romlanak a fogaim:( Rengeteg tömött fogam van, nekem is húztak már nem egyet:( Sajnos ez genetika, de persze nem szabad érte senkit okolni, mert nem tehet arról senki, hogy ilyen géneket örököltél:) Az a jó, hogy egyre jobb a technika a fogászatban is, és így egész szépen meg tudják szépíteni a fogakat:)

2009. dec. 28. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
fogselyem? ha nem használsz fogselymet a fogak között bent marad a cucc és kész a táptalaj a baciknak. + használhatsz plakkfestőt a jobb control miatt + elektromos fogkefe
2009. dec. 30. 22:02
 6/6 anonim válasza:
100%

az én fogaim is sajnos rosszak, hiába mosom meg minden :S.... fogorvos azt mondta hogy rosszak a fogszöveteim.

sőőt, a legelső fogam SOKKOLT. xD nekilöktek a fal élének és kicsit sötétebb lett az a fogam amit érte a "sokk" :D

vicces de szar mégis :D -.-"

2010. jan. 3. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!