Segítséget kérek tőletek. Hozzászólnátok, leírnátok kérlek, hogy milyen gondolataitok vannak a lentebb írtakkal kapcsolatban?
Szóval nekem nagyon nehéz erről írnom, de rosszak a fogaim. Anya nem törődött ezzel gyerekkoromban (nem vádolom emiatt, sok gondja volt), úgy nőttem fel, hogy nem mosok fogat. Aztán persze ráébredtem, hogy kell és nem akarok igénytelen lenni, de késő volt. Az iskolai fogászaton én voltam az, akinek mindig tömni kellett a fogát, többet is.
A szájhigiéném nem volt a legjobb, nehezemre esett napi rutint kialakítanom. A gimnázium után a fogaimat folyamatosan megcsináltattam,de elromlottak, majd megint megcsináltattam... Két éve mentem utoljára fogorvoshoz. Tudtam, hogy mennem kellett volna, mert vannak még rossz fogaim. De félek, félek hogy elítél. A fogaim állapota azóta is romlik. Van már 5 gyökérkezelt fogam, és csak pár fogam nem tömött. Több tömött fogam lyukas már. Az egyik bölcsességfogam eldőlve nőtt ki, el is romlott, letört belőle egy nagy darab. Gyökérkezelt fogam is szuvasodik.
Mindennap gondolok erre, mindennap nyomaszt, talán ez okozza legnagyobb lelki fájdalmat, hogy hogy tehettem és tehetem ezt magammal, miért vagyok ennyire akaratgyenge, merülek az önvádaskodáson keresztül az önsajnálatba.(Írhattam volna a mentális egészség kategóriába is.) Sokat olvastam a témában, tudom milyen következményekre számíthatok, ám a félelmem erősebb, nem merek elmenni, annyira félek, hogy elítél.
Tudom, orvos, nem az a dolga, hogy ítélkezzen, de általában lenézően viselkedett velem (meg is értem, egyébként.) Csak Szeretnék egészséges lenni, és teljesértékűen élni igényes életet :(
24 éves vagyok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!