Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog húzással tapaszt...

Bölcsességfog húzással tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap elkezdett fájni, de gondoltam majd elmúlik. Sajnos az éjszakám is elég rossz volt.

Úgy néz ki fogorvos lesz belőle ( pár óráig hat csak a fájdalomcsillapító), viszont eléggé parázok.

Fél oldalasan van kinőve, de olyan mint ha üreges lenne.

Gondolom tovább már nem nő, mivel 30 éves vagyok.

Van itt olyan, akinek húztak már bölcsesség fogat?Nekem a bal felsőt már kihúzták, de akkor azt hittem az agyam is kijön, be is lázasodtam utána.

Lehet kérni a dokitól, hogy először valami gyulladás csökkentőt írjon fel. Gondolom gyulladásba lehet, ha nem hatnak a gyógyszerek.

Köszi mindenkinek, aki ír.

2014. febr. 4. 16:20
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Nem tudom mennyire aktuális még a téma, de tudok némi infóval szolgálni:

Ha gyulladásban van, nem valószínű, hogy bántani fogják, legfeljebb készítenek egy röntgent róla. Írnak fel gyulladáscsökkentőt és ha lement a gyulladás, akkor kezdik majd el kibányászni. Ha nem így akarják, szólj nyugodtan. :)

Nekem nemrég távolították el a két alsót. A jobb oldali teljesen feküdt, nem lehetett húzni. Azt különböző típusú fogfúrókkal "feldarabolva" vették ki. A másik is elég szépen megvolt dőlve, de azt még éppen ki lehetett húzni. Mindkét eljárás fájdalommentes volt, körülbelül dupla adag zsibbasztót szúrtak belém, mint egy szimpla foghúzásnál, kb. 4 helyre injekciózta be. Ez volt a legkellemetlenebb az egészben. :) Meg persze utána az első éjszaka, amikor kiment a zsibbadás. De a Cataflam, vagy más hasonlóan erős fájdalomcsillapító (ami egyben gyulladáscsökkentő is!) csodákra képes. Utána vannak szabályok, amiket kb egy hétig érdemes szigorúan betartani, például a tejtermékek kerülése, seb-, és száj tisztán tartása (gyenge fogkefe használata, nagyon óvatos öblögetés), alkohol-, cigi kerülése, de ezeket elmondja majd az orvos is.

Örülök, ha segítettem!

2014. febr. 10. 21:18
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Aktuális még, hisz meg van még mindig a fogam!:D

2 nap után abbahagyta a fájást, viszont ha a nyelvemmel hozzáérek, akkor érzékeny. Szóval mindenképp fogorvos lesz belőle, ha összeszedtem magam.

2014. febr. 11. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!