Bölcsességfog eltávolitás mütétel, meddig fog fájni és mikor mulik a duzzanat? Hasonló tapasztalatok?
Tegnap a ball felső bölcsességfogamat megprobálták kihuzni(kimüteni) de nem sikerült mert nagyon fent van az arcüregemnél (nem lefele nött hanem oldalasan a szájpadlás illetve a többi fogam irányába),azért is kelene kiszedni mert félő hogy nagyobb bajt okoz de mivel másfél óra kinlódás utánn nem tudták kiszedni pedig felvágták a száat,furtak,véstek kalapáltak,tépték és meg sem moccant azt mondták fél év mulva altatásban kiműtik de nem tudom miért kell enyit várnom?Most meg teljesen feldagadt az arcom,fáj az egész szám,enni és beszélni is alig tudok ez meddig tart?A varatszedés fájdalmas lessz?Tejes és tojásos dolgot meddig nem ehetek és miért?
Akinek van hasonló tapasztalata leirná?
A mütétől is félek mert gondolom azután is ilyen rosszul leszek,plusz még az altatás mellékhatásai,hát már előre rosszul vagyok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Még arra lennék kivancsi meddig lessz feldagadva a fejem és hogy mikortol tudom kinyitni a szám rendesen,rágni meg hát a fájdaom meddig tart?
A tejes és tojásos ételeket miért kell kerülni?
Nekem az 5 fog 2 hétig volt feldagadva,de a 6. naptól folyamatosan csökkent. Én éjjel-nappal jegeltem. Szóval az az egy fogad(attól függ milyen ügyes a dokid, de mindenképp szájsebészhez menj, ne fogorvos próbálkozzon vele), szerintem maximum egy hét ha betartasz mindent.
Tejes-tojásos dolgot a fertőzésveszély miatt nem szabad enni. Egészen addig amíg teljesen be nem forr. Ha arcüreget is nyitnak 2-3 hétig tilos a tüsszentés és az orrfújás( ez elég vicces volt:D), én 6 hétre el lettem tiltva a sporttól, emeléstől, 2 hétre a hajolgatástól,de nem is tudtam előrehajolni szinte mostanáig mert feszít, és lüktetett az állkapcsom. Meleg, forró ételt-italt tilos enni, inni mert vérzést okoz. Már a műtét napján kell fogat mosni, elkerülve a sebet, de másnap már ott is kell fogat mosni. Öblögetni tilos, de a 2. naptól kötelező, én Corsodylt kaptam. Minden étkezés után fogmosás, reggel-este öblögetés, de csak óvatosan, a vérdugó ki ne jöjjön. Tornáztatni kell az állkapcsot, mert könnyen kaphatsz szájzárat. A csőtől nekem 1-1,5 hétig fájt a torkom. Lázas is lehetsz, én az első két napban voltam lázas, utána 1 hétig volt hőemelkedésem. Aludni az első 3-4 napban ülve kell, utána pedig kinek hogy megy, én két hétig aludtam félig ülő helyzetben. 1 hét után van varratszedés, de ha sok a varrat, és duzzat, lehet többször hívnak, én is kétszer voltam. szénsavas üditő, cigizés szigorúan tilos, mert ez is vérzést okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!