Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aki volt bölcsességfog-eltávol...

Aki volt bölcsességfog-eltávolításon szájsebésznél, mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sajnos ki kell venni két bölcsességfogamat is. Még nem okoznak panaszokat, nem is lyukas egyik sem, de a doki szerint vese és más betegségeket okozhat, ha marad.

Valamint, hogy ha várok vele, esetleg belobbanhat és sokkal jobban fog fájni.

Nagyon félek a kivételtől...

2009. okt. 22. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyet vettek ki. Maga a kivitele nem fájt, nem éreztem semmit, csak amikor elmúlt az érzéstelenítő akkor két napig fájdalomcsillapítón éltem. Igen, szerintem is jobb, ha kinn van, mert nagy rá az esély, hogy begyullad és az tud fájni ám.
2009. okt. 22. 14:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Helyi érzéstelenítésben csinálták? Mennyi ideig tartott kb?

Köszi a választ! (Az előzőt is)

2009. okt. 22. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 bölcsességfogamat vették ki, mert nem volt helyük kinőni és mindkétszer feldagadt a képem.

Készült egy röntgen, annak alapján megállapították, hogy ki kell venni. Kaptam fájdalomcsillapító injekciót, kb 10 perc várakozás, hogy hasson, aztán újabb kb 10 perc és kész is volt. Közben nem fájt, csak furcsa feszítést éreztem, ahogy a számban dolgoztak. Amikor múlt a szuri hatása, a fájdalom a fülembe sugárzott, nem tudtam, mi fáj jobban, a fülem vagy a fogam helye. Aztán másnapra az is rendbe jött.

2009. okt. 22. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Igen, helyi érzéstelenítésben volt. Mivel az a bölcsifogam nem nőtt még ki az ínyből, így kb 30 percbe tellet

2009. okt. 22. 20:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Úgy hallottam, hogy az injekciót nagyon mélyre adják, és eléggé fáj. Erről mi a véleményetek?

2009. okt. 22. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!