Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen fogszabályzó legyen és...

Milyen fogszabályzó legyen és mi az a fogtágító?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 13 éves vagyok és hétfőn voltam fogorvosnál fogszabájzás miatt lenyomatot venni. Hétfőn megint vissza kell menni megbeszélni, hogy milyet fogszabályzót szeretnék. (BIZTOS HOGY ÁLLANDÓ LESZ) És nagyon sok mindent hallottam.

1. SZERETNÉM KÉRDEZNI, hogy először is mi az a fogtágító? Az fáj? Látszik? Meddig lesz rajtam?

2. SZERINTETEK MILYEN FOGSZABÁLYZÓT VÁLASSZAk? (ár mindegy!!!) Én porcelánt szeretnék, mert az annyira nem látszik.Hallottam, hogy a fém viszont sokkal hatásosabb, és szebb. A porcelánról azt hallottam, hogy besárgul, leesik stb.

Írjatok válaszokat légszíves a fogtágítóval kapcsolatban is. SEGÍTSETEK SZERINTETEK MILYEN FOGSZABÁLYZÓM LEGYEN? (porcelán vagy fém)? Indokokat is megköszönném.

VÁLASZOTOKAT KÖSZÖNÖM.

További szép napot!!!

2013. nov. 22. 18:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha jól tudom, a fogtágító egy szivacsos(?) állagú valami, amit azon hátsó fogaid közé fog helyezni, ahova a gyűrűt felrakja, nagyjából 5-6 napig lesz fent. Nálam ilyen nem volt, csak kínok közepette erőltette fel a fogamra, holott semmi hely nem volt, szóval szerintem jobban jársz így :)

Én a fém fogszabályzóra szavaznék, mivel én is azt hallottam, hogy hatásosabb, ritkábban esik le brekett, no meg nem sárgul be és az ára is sokkal barátságosabb.

2013. nov. 22. 18:37
 2/11 anonim válasza:

A fogtágítót azthiszem a szájpadlásodra teszik fel és nem a legkellemesebb érzés .

Nekem fél éve porcelán fogszabályzóm van és nagyon tetszik :) a fém egyáltalán nem hatásosabb ugyanaz mind a kettő. A porcelán azért esztétikusabb nem szokott besárgulni..

2013. nov. 22. 21:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors válaszokat!!! A fogtágító látszani fog? És meddig van rajta az emberen? Lehet, hogy akkor a porcelánt választom :))
2013. nov. 23. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:

A fogtágító az egy gumigyűrű. A hátsó fogakhoz teszik fel pár napra, ha nincs elég hely a fogaid között ahhoz, hogy fel lehessen tenni a fogszabályzót. Csak akkor látszik, ha kinyitod a szádat. Kicsit kényelmetlen, de nem vészes. Sokkal rosszabb az első pár nap miután feltették a fogszabályzót.

Nekem fém volt, azt mondta a dokim, h azt kevesebb ideig kell fenthagyni, a porcelánnal több gond van, könnyebben leesik a fogadról.

2013. nov. 23. 11:46
 5/11 anonim válasza:

Nekem tegnap raktak fel fogtágítót! :D

Kihúzták a felső 4-eseim, azt mondta a doktornő hogy nagyon szoros a kontakt a nagyörlőim között,ezért eléggé feszít az a gumi :D

De pár nap és felrakják a készüléket is. ;)

2013. nov. 23. 17:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő4

Mit értesz azon, hogy "kihúzták a hátsó négyesem"???

És fáj? :s

MAJD LÉGYSZÍVES MESÉLD EL, HOGY MILYEN A FOGSZABÁLYZÓ HA MEGKAPTAD ÉS HOGY RAKTÁK FEl!!! KÖSZI ELŐRE!!!

Amúgy milyen fogszabályzód lesz? :)

2013. nov. 23. 19:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha az ár mindegy, akkor én ezt választanám:

[link]

2013. nov. 23. 20:12
 8/11 A kérdező kommentje:
HÁT ÉN EZT NEM NAGYON ISMEREM!!!
2013. nov. 23. 21:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Részletek:

[link]

[link]

Ha nekem fizették volna ki a szüleim annak idején a drágábbat, akkor biztos, hogy ezt választom. Sokkal kényelmesebb, és nem is látszik, hogy fent van.

2013. nov. 23. 23:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Maradok a porcelánnál... Én VeresDent-ben csinálom
2013. nov. 24. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!