Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meg fogom szokni?

Meg fogom szokni?

Figyelt kérdés
Egy napja volt fogszabályzóhoz szeparálásom, és felülre tettek, ugye két helyre. Többen mondták h ááá egyáltalán nem fáj, pedig nekem baromira fáj. Nem tudok normálisan enni a gumikkal a fogaim közt, sőt, fáj a rágás, nem tudom normálisan összecsukni a fogaimat, mert úgy érzem, nem illenek pont össze, és nem tudom előre tolni az állkapcsomat, és hát eléggé fáj, ahhoz képest h többen mondták hogy ez nem fájdalmas... érzem, ahogyan húzza szét a fogaimat, és ez nem éppen kellemes, aggódom, hogy teljesen elállítja a fogsorom. Meg fogom ezt szokni, normális, avagy nem? Gyors választ szeretnék kérni :(

2013. nov. 20. 15:47
 1/5 A kérdező kommentje:
ja, és nem ér össze mind a két oldalon a fogam, amíg pl az egyikel megérintem az egyiketa fogammal , addig a másik oldalon egy másik fogamat érintek meg, vagy nem is tudom... picit (szerintem) félretolódott a fogsorom is, meg amikor összekoccan az alsó akkor is élesen fáj... lehet h csak túlreagálom a dolgot, de félek, hogy így marad...
2013. nov. 20. 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Szóval kaptál gumikat a fogaid közé, hogy majd rá lehessen tenni a fogszabályzó fémgyűrűjét? Nem értem, mitől félsz, a fogszabályzás arról szól, hogy átrendezik a fogsorodat szép, szabályos formába, de útközben egyáltalán nem szabályos. Persze, hogy fáj, hiszen a fogaid elmozdulnak eredeti helyükről, ha már felrakták a fogszabályzót, mindig állítani fognak rajta, és az sem lesz épp leányálom, utána három napig nem nagyon lehet, csak pépeset enni. De ez van, meg kell szenvedni a szabályos-egészséges fogsorért.

Meg fogod szokni, most úgy érzed, hogy jajj de fáj, hogy lehet ezt kibírni, a fogszabályzás végén meg már fel sem veszed.

2013. nov. 20. 15:57
 3/5 A kérdező kommentje:

ez kissé megnyugtató, de tudom hogy át fog formálódni, csak attól félek hogy nem tudom összezárni normálisan az állkapcsomat...

de köszönöm, ezt a 7 napot csak kibírom ezzel!

2013. nov. 20. 16:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így voltam, aztán a 3.-4. nap után már észre sem vettem, hogy ott van. A fogszabályzás ennél sokkal rosszabb lesz, persze amikor felteszik az tényleg nem fáj, csak az utána következő napok. /Nekem két napja tették fel./ Azt mondják a fogszabályzót is meg lehet szokni annyira, hogy észre se vegyük.
2013. nov. 21. 15:55
 5/5 A kérdező kommentje:
szerencsére nekem is elmúlt :D csak még mindig fura a fogaim illeszkedése, gondolom mert elmozdult :'D hát igen, ha ezt nem bírom ki, akkor a fogszabályzót méginkább nem... de megszokom, csakúgy mint ezt :)
2013. nov. 21. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!