Miért állnak vissza a fogaim? (fogszabályzó)
Most 20 éves vagyok, úgy kb 5 éve volt először kivehetős fogszabályzóm, amit hordtam 2 évig, aztán rájött a fogorvosom, hogy igazából a felső fogsoromra egy állandó nappali kéne. Azt hordtam másfél évig, és jól rendbe is hozta a cikkcakkos fogaim. Miután azt több hibával levette (többek között nem csiszolta ki rendesen, letört a fogam, egyéb hibák stb, amelyek az orvost terhelik, nem a "gyenge" fogsorom, mivel nem is volt az), akkor kezdődött az igazi probléma. Meg lett beszélve hogy ugye most miután levette, ismét kivehetős éjjeli fogszabályzót kell hordanom, ahogy ezt illik, hogy ne álljanak vissza az eredeti helyükre. Ezt most úgy szintén másfél, 2 éve hordom kb, és az a problémám hogy szinte minden este feltettem rendesen ahogy kell. 1 év után gondoltam hogy nem kell, mivel elviekben elegendő ideig hordtam az éjjelit, de éreztem hogy fáj a felső fogsorom. Ergó a nyelvemmel is ki tudtam tapogatni hogy a fogaim nem álltak be abba a sorrendbe, ahogy a nappali fogszabályzóm állította, hanem napról napra visszaálltak olyan cikkcakkos formában, amilyen a fogszabályzóm előtt volt. Mit ronthattam el, tovább kellett volna hordani? Most ha ismét felteszem akkor ismét nagyon nyomja a fogaim, és ha nem teszem fel, akkor visszaállnak a nem rendes formába.
Mit ajánlotok, lenne értelme ismét hordanom az éjjelit? Vagy csak feleslegesen nyomná, ígyis úgyis visszaállnak az eredeti sorrendbe? Esetleg újból csak egy berakható nappali készülékkel lennének megint egy vonalban a fogaim?
Válaszokat köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!