Kettérepedt fog, tényleg nincs más megoldás, csak a kihúzás?
Figyelt kérdés
Kb 1,5 hónapja ráharaptam valamire, és az egyik első fogam hosszában kettérepedt, nem volt túl feltűnő, csak egy vékony csík, de 1 hét után elkezdett feketedni és már egészen csúnya. Ma voltam körzeti fogorvosnál, azt mondta hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, ki kell húzni. Ezt nem vállaltam be mert milyen lennék már. Érdemes lenne elmenni magánfogorvoshoz is, kikérni a véleményét, vagy az ilyen hosszában kettérepedt foggal tényleg nem lehet mit kezdeni? 18/L2013. okt. 24. 21:24
11/15 A kérdező kommentje:
Légyszi ne azon veszekedjetek, hogy ki a kedves és ki nem :)
2013. okt. 24. 22:07
12/15 anonim válasza:
Nem is veszekszünk. Csak elütjük az időt KEDVES kérdező. :D
13/15 anonim válasza:
Egyébként jobbulást kívánok. Remélem meg tudják menteni a fogad. :)
14/15 anonim válasza:
Első vagyok: nem vagyok ilyen helyzetben, csak puszta kíváncsiság :)
15/15 anonim válasza:
Kedves 7. válaszoló, az a fogorvos, aki 5-10 ezret elkér egy tömésért, nem pofátlan, hanem sz_r anyaggal dolgozik.
Normális anyaggal az 5.10 ezer Ft az anyagköltséget sem fedezi.
Kérdező, a fog sajnos jó eséllyel nem menthető meg. Kivéve, ha nagyőrlő fogról van szó, ilyenkor elképzelhető, hogy valamelyik gyökere bent hagyható, majd gyökérkezeléssel megmenthető. Viszont egygyökerű fognál nem lehet megmenteni, ha kettérepedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!