Megérné kihúzni 4 fogat a fogszabályzáshoz?
Köszi :))
Még az lenne a kérdésem hogy a kihúzott fogak helye nagyon látszik?? Hülyén néz ki?
Nekem 5 fogat húztak a fogszabályzó miatt. Felül még júliusban, akkor fel is rakta a felsőt, az alsót most rakják 22.-én. Az utóbbi két hétbe alulról 3 fogamat húztak, mert nekem volt egy plusz fogam, tehát bölcsességfogak nélkül is 29 fogam volt. :) Szerintem megéri kihúzatni a 4 fogat, bár alul kicsit tényleg olyan mintha már-már fogatlan lennék, de ránézek a felsőre és megnyugtat, mert látom, hogy ott már kisebb a hézag, mint volt. :)
17/L
Semmiképpen ne húzassátok ki az egészséges fogaitokat a fogszabályzás miatt!
Megoldható anélkül is, egyszerűen tágítani kell a fogívet. Csak sok fogszabályzó orvos egyszerűen lusta, mert kihúzni egyszerűbb.
Ha húznak, akkor a hiányt úgy töltik be, hogy szűkítenek a fogíven, és ez azzal jár, hogy az ajkaid beesettebbek lesznek, az arcformád változik. Mozgatni is többet kell a fogakat húzás esetén. A nagyobb mértékű mozgatás nagyobb instabilitást okoz a fogsorban, nagyobb lesz a visszarendeződés esélye, és nagyobb mértékű foggyökér-felszívódással jár.
Nekem kihúzták 4 egészséges fogamat a fogszabályzáshoz, és megbántam. A fogszabályzás után részben visszarendeződtek a fogaim, és egy helyen van egy nagy hiány a húzott fog helyén.
Ha azt mondja az orvosod, hogy húzni kell, akkor menj el másik, harmadik további orvoshoz, aki húzás nélkül is kezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!