Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi időbe telik amíg a...

Mennyi időbe telik amíg a kihúzott fogam után a lyuk összehúzódik?

Figyelt kérdés
Kihúzták a leghátsó fogam és egy bazi nagy űr van odabent. Meddig gyógyul ez? Addig nem ehetek semmit gondolom, csak remélem nem egy fél évig kell koplalnom majd.

2013. okt. 1. 20:28
1 2
 1/13 anonim válasza:
A választ nem tudom de én holnap megyek alsó bal leghátsót kell kihuzatnom....Pánikos vagyok kb. két hete nem alszom ez miatt rendesen, rettegek....Bíztass kicsit, nagyon gáz volt a húzás?
2013. okt. 1. 20:31
 2/13 A kérdező kommentje:

biztassalak? :D leírom hogy velem hogy volt

a húzás nem volt rossz, kaptam egy szúrást, jó erős érzéstelenítő volt, lezsibbadt az egész jobb alsó pofim

aztán fogott egy sterilizált fogót, ilyen nagy fém szörnyeteg

az asszisztens megfogta a székben a fejem hátulról, hogy a lehető legkevesebbet mozogjak

aztán ráfogott a fogamra és fel-le-jobbra-balra-előre-hátra húzni-tolni kezdte

kicsit hozzá kocogott a többi fogamhoz (nyisd nagyra a szád, figyelj hogy mindég a lehető legnagyobbra legyen nyitva) az egy kicsit rossz érzés volt

szóval sikerült kihúznia egy olyan 2-3 cm gyökere volt (lehet hogy a "sokk" miatt tűnt nagynak) véres volt és undi

aztán berakott egy nagy adag gézt a lyukba és azt mondta, fél óra múlva vegyem ki ha nem állt el a vérzés akkor tegyek helyére zsepit

nya ez volt csütörtökön, aztán hétfőn visszamentem hogy vaze kegyetlenül fáj, éjszaka is úgy ettem a kataflamot mint a cukrot és még azon keresztül is éreztem

azt mondta hmm valami alvadt vér morzsolódott ki a lyukból (vagy mi), de semmi baj teszünk bele egy jódos csíkot (én nem vagyok allergiás a jódra, azért azt)

hát azt két napig kell benne tartani, holnap reggel kiveszem a cuccot, esetleg délután

2013. okt. 1. 20:40
 3/13 anonim válasza:

Szuper:-)

Na nekem ilyen tuti nem lesz mert semmi fog csak gyökér, letörve a fog ínyig vááááá

Pánik beteg vagyok...mondanom se kell hetek óta ezen parázom hogy lesz. Most találtam azt a szájsebészetet ahol kimozgatják és nem húzzák, azt mondják pont nekem találták ki:-)

Pánik rohamom van most is.....Nagyon félek, bízom benne pikk pakk meglesz.

2013. okt. 1. 21:20
 4/13 A kérdező kommentje:
hát egy kalappal, de azért óvatosan, próbálj relaxálni nagyon nehéz lesz az életed ha mindenen pánikolsz :)
2013. okt. 1. 21:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem kedden húzták a fogam. Röntgenre kellett mennem előtte, majd azzal vissza és beadták az érzéstelenítőt. Na az fájt a legjobban.

10-20 perc múlva újra behívtak a rendelőbe. Beültettek a székbe, az asszisztens lefogta a fejem, a doktornő meg egy fogóval pár tekerés után kiszedte a fogamat. Fájdalmat nem éreztem csak a ropogás volt rossz. Ezután tampont tett a lyukra, kezembe nyomta a papírt és már mehettem is. Ez az utolsó szakasz 2 perc volt.

Ma már nem vérzett a fogam és nem is fáj.

2013. okt. 2. 21:56
 6/13 anonim válasza:
Nekem múlthét szerdán húzták ki a fogam. Vasárnap már összehúzódott. Viszont kaptam hozzá ajándék herpeszeket. Meg napi 7-8 flectort ittam, mert nagyon fájt. Érzéstelenítővel nem tudom mit csináltak, de napokig hol a jobb, hol a bal fülem zsibbadt és égett. Meg a kezeimen voltak ilyen vágás nyomok, de csak 10-20 percig ált.:O Még 2 fogamat húzni kell a fogszabályzó miatt, miután kijöttek a herpeszek új fogorvost kerestem!
2013. okt. 3. 00:52
 7/13 A kérdező kommentje:
szegény, te kifogtad :C
2013. okt. 3. 08:30
 8/13 anonim ***** válasza:
nekem fogszabályzás miatt húzták ki az egyik első, alsó fogam !!! :DDDD érzéstelenítő, kihúzta, elmúlt a hatása és ssemmi fájdalmat nem éreztem. másnap sem. hétfőn húzták a fogam és már szerdán nem éreztem semmi fájdalmat ha hozzá ért valami. ma meg már össze is húzódott.
2013. okt. 3. 15:59
 9/13 anonim válasza:
én szerintem senki nem járt úgy mint én! fájt egy fogam ami eléggé be volt gyulladva,puff egy szuri,nem jött ki elsőre,mert nem zsibbadt el,puff még egy szuri,nagy nehezen kijött,kettétörve,fele a számban fele az ajkamon,de se nyálelszívó semmi!nagy nehezen kijött,és egy fordulattal már vette a másik fogót és puff "na akkor még azt a kettőt vegyük ki onnan"mondta a doki!meg sem tudtam szólalni,hogy ugyan miért!egyszerre 3 fog,puff! szerintetek ez okés?
2013. okt. 4. 01:43
 10/13 A kérdező kommentje:
auu :C Ez elég szemétség, szerencsére az én dokim úgy csinálja, hogy miután belenézett a számba elmondja hogy melyik fogamat foglya megcsinálni, meg hogy mit fog vele csinálni aztán amikor végzett akkor elmondja hogy melyikkel kéne még visszajönni és miért. Remélem nem mész többet ahhoz az orvoshoz, elég bunkó :C
2013. okt. 5. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!