Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó alatt gumizás?

Fogszabályzó alatt gumizás?

Figyelt kérdés
Miért fél mindenki tőle? Nekem majd most lesz. Hogy kell használni?Lehet tőle beszélni rendesen ugye? Mennyi ideig van az fent? Cserélni kell ugye? Azt pedig milyen időközönként ? Nem nagyon tudok róla semmit, mert majd gondolom a felrakása után beszél róla többet az orvos.
2013. okt. 19. 22:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Amúgy miért van az hogyha előrébb tolom az alsó állkapcsomat akkor furcsa fejem lesz? Én nem szeretném, ha ilyen lenne majd ha leveszik :/
2013. okt. 31. 15:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is furcsa fejem van :D

De szerintem nem megy annyira előre az alsó fogsor, mert az már bulldog harapás lenne.. és pl. amikor nekem az egész fogszabályzást kezdték, akkor a felső fogsorom nagyon elől volt, nagyrészt azért is kellett alsó, hogy kicsit kiegyenesítsék, de mondta a fogorvosom, hogy ne úgy képzeljem el, hogy teljesen egy vonalban lesz a 2 fogsorom, mert elkezdett magyarázni, hogy oldalt hogy kéne állnia a fogaknak, hogy szabályos legyen: :))

2013. nov. 1. 12:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát remélem, hogy csak én toltam előrébb.1 hét múlva kapom meg alulra és majd akkor kiderül :D
2013. nov. 1. 13:58
 14/15 anonim válasza:
100%

Igaz már nem túl aktuális, de adott témában keresőnek hátha tudok segíteni : másfél éve vagyok fogszabályzós nekem szerencsére nagyon gyorsan beálltak a fogaim ezért hamarabb kaptam gumit semmi extra nem kell tőle félni nem fáj csak kellemetlen az elején a feszítő érzés de majd megszokod :) evésnél ki kell venni! Cserélni akkor cseréd hogy ha érzed hogy kilazult :)

aki most áll előtte kitartás cél a szép fogak !! :)

2016. márc. 15. 06:10
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nemtudom itt egyesek miből vannak :D

2 éve van fogszabályzó készülékem, mindig is imádtam,4 egészséges fogamat ki kellett húzni miatta, hogy normális legyen, de nem foglalkoztam vele, úgy voltam hogy nem látszik az majd ha sorban lesznek. Túl vagyok tehát 4 foghúzáson, 100 meg 100 állításon és ívcserén, de soha nem fájt egyik sem, még amikor húzta a helyére a fogamat, akkor sem éreztem semmit:) Nem úgy, mint ennek a bizonyos guminak a használatakkor. Aki nem tudná, ezeket a gumikat a harapás beállítás miatt kell használnunk (jelen esetben majd neked kedves olvasó, ha itt vagy) Ha a két állkapocs nagyon eláll egymástól, vagy a felső, ritkábbik esetben az alsó áll kintebb, amelyet úgy koordinálnak, hogy kis fehér kb fél centis gumikat kapunk, amellyel összekötözzük minden nap a két állkapcsot. 2 módon történhet, ha a felső állkapocs áll kintebb (ez a leggyakoribb) akkor a felső fogsoron a szemfogakat összekötözzük az alsó fogsoron levő leghátulsó fogadon megtalálható gyűrűvel. Ha az alsó állkapcs áll kintebb, akkor az alsó szemfogakat a fenti gyűrűkkel. Így a két állkapocs egymásnak ellentétes irányban kezd el húzódni, és így találkoznak össze, hogy szép harapás legyen. Amint említettem nekem eddig semmi nem fájt, viszont ez a gumizás a halálom. Nemcsak nem engedi a helyére visszaraknod az állkapcsod, még az összes fogad is húzza egyszerre. Fél éve gumizom ami abból áll, hogy rendszeres használat helyett amikor rátudom venni magamat akkor éjszakára beteszem, utána reggelre úgy fáj az egész pofám, hogy azt ki mondani nem tudom, megunom, leszedem őket és kB 1 hónap múlva veszem csak elő mert "ottrohadjmeg" :)) doktorur átlát rajtam, mindig mosolyogva kérdezi, kedves maga használja a gumikat? Én? Hát természetesen! Ilyenkor mindig mosolyog, nem szól semmit. Majd mikor végzett megkapod a papírom és mindig odasuhintja hogy tessék gumizni, addig nem lesz leszedve:D na ezt eljátszottam már fél éve, és most begurult, mondta hogy már rég le lehetne szedni, utolsó esélyt kapok a gumizásra amit magamnak tudok csinálni, vagy kapok egy ilyen szerkezetet amit csak ő fog tudni leszedni,én nem. Azóta muszáj vagyok gumizni,és nem mondom hogy nem szoktam néha üvöltözve kezdeni a napot:) főleg mikor enni akarok és az sem megy:))

2017. júl. 15. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!