Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó alatt romlik a fog?

Fogszabályzó alatt romlik a fog?

Figyelt kérdés
Nagyon félek, hogy tiszta fekete, meg lyukas lesz majd, ha leveszik.Reggel- este mosom.Tudom, hogy amúgy ez ritkán fordul, de olvastam itt gyakorin, hogy valakinek szinte minden foga lyukas lett (mosás mellett) Télleg alaposan mosom és nem fél percig.. Milyen jelei lehetnek?Tegyük fel, hogy levették és lyukasak lettek.Akkor betudja úgy tömni a fogorvos, hogy ne látszódjon belőle semmi ?
2013. okt. 19. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze. De nem hinném, hogy alatta lesz lyukas. Mikor felragasztják a tiszta fogra ragasztják fel. A ragasztó alatt semmi nem alakul ki.

Ne csak mosd, hanem használj fogselymet is, ami kissé nehézkes így, de muszáj. Főleg hátsó fogaknál. Mert beszorul a kajamaradék és két fogat is tönkre tehet egyszerre a fogköznél keletkezett zűr.

Fogkövet is le kell szednetni, ha már látod szabad szemmel.

2013. okt. 19. 17:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Huh köszi.Részben megnyugtattál.:D Amúgy már 1 éve fent van és csak sima fogkefével mostam.Nem használtam fogselymet. Azthiszem 1 hónapja esett le a gyűrű és nem lett semmi alatta. Csak félek, hogyha ezen nem akkor talán egy másikon lehet lyuk.
2013. okt. 19. 17:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem 14 hónapja van.

Fogselymet pedig kellene. Nem mondta a dokid?

Továbbá ha már egy éve fent van, menj el egy ellenőrzésre.

2013. okt. 19. 17:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem . Azt mondta csak miután felrakta, hogy mossak minden étkezés után fogat, de hát erre nincs mindig alkalmam sajnos.Ellenőrzésre a fogorvosomhoz?
2013. okt. 19. 18:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem 7 hónapja van fogszabályzóm és nekem sem mondták hogy kéne fogselymeznem. Fogköztisztítót használsz? Nekem ezt ajánlották. illetve én szájzuhanyt használok. Fogkőleszedés tényleg fontos, ilyenkor könnyebben kialakul. Nyugi, ha ki is lyukad egy fogad azt a doki észre fogja venni! :)
2013. okt. 21. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!