Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés utáni gyógytömés...

Gyökérkezelés utáni gyógytömést ki fúrják?

Figyelt kérdés

Holnap megyek vissza a fogorvoshoz aki a gyökérkezelt fogamból szedi ki a gyógytömést!

A gyógytömést kifúrja vagy kipiszkálja?

És ha nem volt panasz akkor ugye betömi véglegesen? Csak azért kérdezem mert van akinek nyitva hagyja, és úgy kell szívogatni a fogát!

Jah és ha ki fúrja a gyógytömést add rá érzéstelenítőt, mert rohadtul félek a fúrástól, mármint olyan szinten hogy képes vagyok beképzelni magamnak hogy hirtelen a fúrástól éles fájdalmat okoz a fogamnak! :S

2013. okt. 1. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok mert kedden megyek vissza, nekem is gyógytömés van benne.
2013. okt. 1. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:

nekem kipiszkálta inkább, vagyis hozzáért a géppel de aztán az kijött magától.

nekem 2szer kellett visszamenni, azaz a harmadik alkalommal kaptam meg a végleges tömést , de ez 3 gyökerű fog volt és az egyik gyökércsatornán nem jutott túl első alkalommal.

2013. okt. 1. 16:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Remélem végleges tömést rak bele, mert nem szívesen mennék vissza (bár ki az aki igen), sztem még a fúrás hagyján majd ha tűvel megint bele piszkál és kaparja fúúú! Még érzéstelenítővel is bekönnyeztem mikor csinálta! :/
2013. okt. 1. 17:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Gyökérkezelésre járok ,életemben először .Szerencsém van ,mert nekem nem fájt .Először kaptam szurit ,amikor az idegeket kiszedte stb ... az sem fájt .2. alkalommal már érzéstelenítő nélkül csinálta ,áttisztította majd gyógyszeresen ideiglenes töméssel lezárta .Csodálkozom és az orvosom is csodálkozik ,hogy van ,ahol még ezt a 60 évvel ezelőtti módszert alkalmazzák (dokim mondta így) ,ő nem hagyja nyitva a fogat,mivel a szájban közel 40000 féle baktérium él,és a gyökérfertőzés lehetősége igencsak esélyes . A lényeg,hogy ma is voltam ... megcsinálta a gyökértömést (picit kellemetlen volt mikor a meleg tömőanyagot a gyökérbe juttatta)és a fog még mindig ideiglenes töméssel lett lezárva ...egy hét múlva megyek kontrollra és megkapom a végleges tömést .
2013. okt. 2. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!