Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen esetben húznak fogat?

Milyen esetben húznak fogat?

Figyelt kérdés

Remélem az én esetemben elkerülhető lesz. (Letört egy pici rész a jobb alsó 5-ös fogamból, és ennek már 2 éve. Mostanra érzékennyé vált, de közben kisbabám született, akkor nem akartam menni. Most elszántam magam, de még szoptatok.)

Első alkalommal amikor elmentem dokihoz, kb 2 hete, kaptam érzésteleníítőt, kifúrta a fogamat idegölő gyógyszeres tömést tett bele, majd ideiglenesen betömte.

Második alkalommal, mivel irtóra fájt a tömés alatt föltárta, és lefúrt a gyökerekig, a csatornákig...ahogy ő mondta. Vérzett..sajnos. Ami nem túl jó. Nem fájt, pedig nem kaptam érzéstelenítőt. Lyukat hagyott a fogamban, és így kellett most hagyni.

Most megyek 3.alkalommal, de még mindig érzékeny harapásra, iszonyat idegesít a nagy kráter a fogamban, meg a vattacsere-bere, és félek h kihúzza...

Ugye megmenthető még a fogam?????

Bármit csak húzást NEEEEEEEEEEEEEE!!!

Azért jutott eszembe h kihúzhatja, mert megröntgenezte, és azt mondta nem ért miért vérzik. Hisz már nem kellene.

2009. nov. 5. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem húzza ki éppen kiidegeli,hogy megtarthasd.

Nekem is csináltak már ilyet.

2009. nov. 5. 11:29
 2/6 A kérdező kommentje:

És az fájni fog?

Mert most per pillanat fáj, de az innyem nincs begyulladva, úgyh szerintem adhat érzéstelenítőt! Nem?

2009. nov. 5. 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Rejtett gyökércsatornája lesz, csak nem találja meg, mert nem lát. Kérd meg, hogy vegyen fel nagyítós szemüveget!
2009. nov. 5. 11:35
 4/6 A kérdező kommentje:
:D OKé megmondom neki:) Nemsoká indulok!
2009. nov. 5. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Reméljük megúszod a húzást. Nekem volt egy ugyanilyen fogam, nekem sajna húzás lett a vége... :( De minden eset más és más, úgyhogy szerintem felesleges előre aggódnod.
2009. nov. 5. 11:47
 6/6 A kérdező kommentje:
nekem is húzás lesz a vége....:( de csak bódításban engedem, azt meg másik doki csinálja. Iszonyat félek
2009. nov. 5. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!