Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan tudnak az emberek...

Hogyan tudnak az emberek elhanyagolt fogsorral éli?

Figyelt kérdés
Pl. 2 osztálytársamnak is le van törve a felső négyes foga, hogyhogy nem zavarja őket? Még csak 17-18 évesek, de már elsőben is ilyen volt nekik. És egyáltalán hogy jut el addig egy ember, hogy ilyen fiatalon agyonszuvasodott foga legyen, ráadásul ne is kezeltesse azt?
2009. okt. 22. 13:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Abból ítélve, hogy osztálytársakról beszélsz feltételezem hogy még iskolás vagy. Ezáltal minden a valagad alá van téve. Namármost, valaki albérletben lakik egyedül, fizeti az albérletet,étkezezik,öltözködik,dolgozik 10 órát és nem mellesleg örül ha nem hal éhen. Akkor áruld már el nekem, hogy milyen pénzt rakjon félre az az ember aki ilyen körülmények között él? Az a helyezet, hogy fogalamd sincs arról hogy hogy mennek a dolgok, mert te csak azt látod, hogy iskolában ülsz mondjuk 2 óráig és aztán te eltudsz menni diákmunkára és keresel havi 30-40 ezret. És akkor ideülsz a számítógéphez, és felháborodsz szó szerint azon, hogy az embereknek nincsen pénze. Kicsit nőlj fel és ne geyerekfejjel gondolkodj. Majd ha már elvégezted az iskolát örülni fogsz ha havonta egyszer el tudsz menni majd a moziba és ki tudod fizetni. Most le lehet pontozni, de ez az igazság. Olyan mint a kövérség. Valaki genetikailag hajlamosabb a hízásra, hiába mondod neki hogy ne egyél meg sportolj, ha megeszik 1 szelet csokit és ott van ahol elkezdte. Valakinek pedig alapból nem olyan a fogszerkezete, és hamarabb romlik. Én is ismerek olyat aki mindent megtesz a fogai érdekében, és mégis tömködve van neki egy csomó, meg ki van húzva. És ismerek olyat is aki megmossa egyszer a fogát 1 nap és életében még a fogához sem kellett nyúlni.
2009. okt. 27. 17:57
 22/25 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam senkit le, nem szokásom.

Sajnálom, hogy nem sikerült megértenetek, amit írtam.

Nincs minden a fenekem alá téve, többször SZTK rendelésre mentem, amikor épp nem volt pénzünk, de én legalább elmentem. Kibírtam a flegma orvost, mert tudtam, hogy még mindig jobban járok egy általa elkészített ingyen töméssel, mint egy szétrohadt foggal.

Kérlek, ne mondd, hogy nem vagyok felnőve. Lehet, hogy bizonyos dolgokban éppenséggel naiv vagyok, de azt fel tudom fogni, hogy genetika ide vagy oda, de aki félévente meglátogatja a fogorvost, annak bizony nem lesznek széttört fogai. De végül is egyszerűbb mindent a genetikára fogni, mint tenni ellene valamit. Egy szóval nem mondtam, hogy nekem mind a 28 fogam ép és tökéletes, de én szükséges időközönként eltolom a valagam a fogorvoshoz, így kezelve vannak.

Szerintem itt ti háborodtatok fel, nem én. És azoknak kellene felnőni, aki mindent a drága fogorvosra és a genetikára fog.

2009. okt. 27. 19:52
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem ráfogjuk a genetikára ez így van nekem is a doki megmondta hogy rossz fogakat örököltem(mindkét félről elég gyengusz fogak vannak) és nem is tudok evvel mit tenni csak kezeltetni.Akármit csinálok romlanak a fogaim ,de sajnos nem midnig van rá pénz hogy járjak dokihoz.Sztkban meg sokszor még ők akadnak ki hogy miért mentél oda egy két doki munkájáról meg nem is beszélnék.Egyébként egy foghúzás 7ezer forint volt egy normális dokinál plusz a gyúgyszer meg a receptfelírás 2ezer.Ha tehetném tökéletes mosolyom lenne nekem is hidd el.Ha meg ez téged zavar akkor fizesd ki és megcsináltatom vagy ne nézz rám ennyi.
2010. febr. 26. 11:06
 24/25 A kérdező kommentje:
2010. febr. 26. 23:33
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Állandóan dolgozom, mégsincs annyi pénzem, hogy fogszabályzót készíttessek és pótoltassam a hiányzó fogamat. Pedig nem költök sem cigire, sem márkás ruhákra.Ennek ellenére az én hibám, mert 8-10évesen nem érdekeltek a fogaim és volt, hogy elmaradt a fogmosás, sőt csokit ettem helyette. Azóta nagyon figyelek a fogaimra. Betömetni igenis elmegyek és nincs olyan ami rohadna, mert az egyetlen olyat kihúzattam(sztk). Valami megoldás mindig van. A kérdező amúgy sem 1 lyukas fogról beszélt, hanem rohadó fogakról. Akinek egy halom törött, kezeletlen rohadó foga van az igenis igénytelen, mert ha más nincs kíhúzatom aztán tb alapon fele annyi egy kivehető protkó, mint 1db inplantátum.
2010. febr. 27. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!