Hogyan tudnak az emberek elhanyagolt fogsorral éli?
Úgy, hogy
1 ez nem rajtuk, hanem a szüleiken múlik elsősorban
2 elég drága a fogorvosi kezelés, főleg az ilyen esztétikai problémákra nem kis pénzeket kell leperkálni
3 a fogszuvasodás sajnos alkati probléma (nekem pl. egy lyukas fogam sincs 25 évesen, de ismerek mást aki ugyanannyira ha nem jobban vigyáz a fogaira, mégis a fele már tele van tömve)
Szóval a lényeg, hogy nem igénytelenségről van szó, amire te gondolsz
Utolsónak: egykét akármiről?? Ember, megnézted te az árakat?? Mert nem hiszem -.-" És igen, ez nem csak az embereken múlik. Én is rendszeresen mostam fogat, mégis rengeteg rossz fogam van, pedig már az édességet is kerülöm évek óta. És nincs pénzem fogdokira. Jah, hogy tb. Na az olyan is. Egyik fogamat a számban roppantották anno össze, amikor ki akarták húzni. Aztán mondták, hogy: jah, bocsi. Utána meg majdnem átfúrták a nyelvemet. Hát köszi.
22/F
De ha még akkor elmennének az emberek orvoshoz, amikor elkezd szuvasodni a fog (ne adj' Isten félévente eljárnának ellenőrzésre), akkor nem szuvasodna annyira szét a fog, hogy az letörjön, és már csak gyökérkezeléssel, műgyökérrel és koronával lehessen megoldani a problémát, hanem akkor elég lenne egy egyszerű kis tömés, ami még magánorvosnál is kibírható anyagilag (egyébként konkrétan ők nem élnek rossz anyagi körülmények között). És egy fog nem 1-2 év alatt szuvasodik agyon, hanem min. 5.
A sulis fogdokink pedig egy puccos rendelőben rendel, mert egyébként magánrendelése van, csak gondolom megérte neki szerződni az OEP-pel. Szóval nem egy kókler, lelkiismeretes, akár magánrendelésre megy hozzá valaki, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!