Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szájrák lenne? Nagyon meg...

Szájrák lenne? Nagyon meg vagyok ijedve

Figyelt kérdés
Egy pár hónapja húzták ki felül a jobb hátsó fogamat, nagyon be volt gyulladva. Amikor már mult el a fájdalom, kitapintottam a szájüregemben, ott a kihúzott fog közelében egy borsónyi nagyságú kemény csomót. Úgy gondoltam, majd elmúlik, biztos a gyulladás miatt"nőtt" oda. De nem múlt el, de nem is nőtt, nem fáj egyáltalán, és semmi színbeli elváltozást nem vettem észre. Lehetséges, hogy szájrákom van?? 20 éves vagyok még csak.
2009. okt. 4. 17:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a nyálmirigyed kivezető-nyílása dugult el. A fogdoki ki tudja metszeni, aztán újra minden szép és jó lesz. :)
2009. okt. 4. 21:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nincs szájrákod, ne gondolj egyből a legrosszabbra! Arra tudok gondolni, hogy a kihúzott fogad valamelyik gyökeréből bentmaradt egy darab, és az okoz egy gyulladást, illetve az okozza a duzzanatot.

Továbbá előfordulhat, hogy a duzzanat közvetlen közelében levő fogad elhalt, és a gyökércsúcsa, vagy ha többgyökerű fogról beszélünk, akkor valamelyik gyökércsúcsa begyulladt. Mindenképpen keressél fel egy fogorvost, a duzzanat közelében elhelyezkedő fogak vitalitás vizsgálatával, és egy röntgenfelvétel készítésével pillanatok alatt diagnosztizálni, fogja a problémádat. Vagy egy gyökérkezelés, vagy egy kis műtét vár rád, amely során a „törmeléket” eltávolítják a fogágyadból, és meg fogsz gyógyulni.

2009. okt. 4. 23:35
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a megnyugtató válaszokat:)

Utolsó válaszoló! Sajnos mindig a legrosszabbra gondolok:S Hogy ne érjen meglepetés:) Amúgy nem az ínyemen van a dudor,hanem a szájnyálkahártyámon, a kihuzott fogam mellett. Egyáltalán nem zavaró, nem baj ha ki se vágják, csak ne legyen semmi baj.

Holnap megyek fogorvoshoz mindenképp:)

2009. okt. 5. 14:53
 14/14 A kérdező kommentje:
21:16-os 20 éves, neked sem fáj? És neked sem az ínyeden van hanem a bőrödön?
2009. okt. 5. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!