Bölcsességfog kibújása miatt fájhatnak a szomszédos fogak?
Egyetlen fogammal szokott probléma lenn, kilyukad folyamatosan... egy hete elkezdett fájni, annak tudtam be, hogy megint lyukas lehet. Viszont most vettem észre, hogy a nem sokkal mellette található bölcsességfogam félig kibújt.
Lehet hogy nem is lyukadt ki a másik, csak a bölcsességfog miatt fáj a jobb alsó részen?
Mikor nekem nőtt a bölcsességfogam, a fél állkapcsom bedurrant, még beszélni is alig bírtam, nemhogy enni. És persze szakaszosan nő, ezt többször is eljátszotta.
Szóval el lehet képzelni, hogy átsugárzik, de a fájdalom jellegéből is lehet következtetni: ha éles, 1 ponton szúró fájdalmat érzel, amit konkrétan meg tudsz határozni, honnan jön, akkor esélyes, hogy mégiscsak kilyukadt a másik fogad. Ha inkább tompa fájdalom, aminek pontosan nem érzed a forrását, akkor valószínűleg a bölcsességfog sugárzik ki. Nálam legalábbis így működött, de legjobb persze, ha ránéz a fogdoki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!