A fogorvostól lehet kérni, hogy altatásban vagy műtét keretében távolítsa el a bölcsességfogakat?
Nagyon fájdalmas,nekem pár napja volt műtétem.
Életem legmeghatározóbb traumája volt felnőtt emberként!
Nekem is húzták a nyáron, és nagyon féltem tőle, de azt mondom ha elmész egy jó fogorvoshoz akkor az profin megcsinálja. Lehet hogy drágább ha magánrendelőbe mész, de csak egyszer kell kihúzni.
Egy foghúzást nem a normál lidokainnal érzéstelenítik.
A fél fejem elzsibbadt, de fájdalom nem volt attól függetlenül hogy a gyökere kicsit kanyarodott. Fura volt nagyon és nem csinálnám még egyszer, de nem éreztem fájdalmat.
Én nem vállalnék be altatásban műtéttel semmit ha nem muszáj.
Attól függ, milyen a fogad helyzete, gyökere. Nővéremnek pár hete húzták ki, nagyon könnyen ment. Nekem viszont tegnap műtötték ki, röntgen készült az egész fogsoromról, ami alapján nem látszott nehéz esetnek, de szájsebészetre küldött a fogász, mert egy idegköteg közel futott a gyökeréhez, nehogy baj legyen.
Nos, ha CT készült volna róla... (ami vagy drága, vagy hónapok múlvára kapsz időpontot), akkor látszott volna, milyen ultrabrutálisan kampós gyökere van... és altattak volna... nem pedig 2 óra szenvedés és húzás... Pedig én egyáltalán nem féltem tőle, valószínűleg ez segített túlélni. 3 darabban jött ki...
Amúgy sok dolog volt, amit nem éreztem, nem fájt. A vér ömlését nem érzékeled, azt elszívják. Az fájt inkább, ahogy 2 órát feszítették a számat, mert csak alul volt lezsibbasztva, a feszítés viszont nagyobb részre terjed ki. Meg az fájt, ahogy vésnek néha.....
De mondom, tök egyéni mindez. Tesómnak 2 perc alatt kint volt.
Ja függ attól is, húzták-e már fogadat, mert ha igen, akkor több hely van hozzáférni. Nekem nagyon szorosan egymás mellett vannak a fogaim, azzal is rengeteget szenvedtek, hogy odaférjenek egyáltalán valahogy.
Minden durva élmény ellenére azt mondom, ne félj, és ne altattasd magad fölöslegesen!
Most amúgy fáj az állam, de élek, picit a varratok zavarnak. (Amik szintén nem feltétlen lesznek neked.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!