Bölcsességfogak kiműtéséhez kérhetek altatást?
Nekem nem ajánlották fel sajnos, tehát nem választhattam.
25 percig tartott egy fog, 5 év elteltével is fáj.
Mai eszemmel ki sem szedetem, vagy keresek másik fogászatot, hogy altassanak, de most se tudok másik kompetens fogászatról azon kívül, ahova tartozom a SOTÉra.
Anyukám biztatott, hogy egy fél pillanat alatt kikapják, ebben a hiszemben mentem be...
Ha 4-et vetetsz ki egyszerre, akkor szoktak altatni, de azt nem ajánlom, nem fogsz tudni enni egyik oldalt sem egy hétig, csak levest tudsz majd inni.
Nekem úgy volt, hogy egyik oldalt vettem ki 2-őt egyszerre. Ilyenkor nem érdemes altatást kérni, az még jobban megviselne. Maga a műtét nem fáj, érzéstelenítik. Amikor kezd kimenni az érzéstelenítő, akkor kezed érezni, akkor rögtön vegyél be fájdalomcsillapítót és pihenj, borogasd. Utána másnap biztos nem tudsz dolgozni, következő nap talán, de hajolgatni, emelni kb egy hétig nem szabad. Vetesd ki pénteki napon, akkor hétvégén átesel a nehezén, és hétfőn mehetsz dolgozni.
Ne aggódj, ha magánba mész, biztosan jó kezekben leszel! :) A száj nyitását is biztos megoldják valahogy. Nekem is egész hátul volt, mégis hozzáfértek, és én is ismerem az sztk-magán különbségeket.
Az altatást meg megkérdezheted az orvostól, de hidd el, felesleges, semmit sem fogsz érezni, és ha minden jól megy pár perc alatt kész leszel. Ők a röntgen alapján előre tervet készítenek, ezért tudják szakszerűen és gyorsan kiemelni a fogat.
Sziasztok, köszönöm a válaszokat:)
Nem tudom olvassa e ezt még valaki, de lenne egy párkérdésem. Betegség miatt, most csütörtökön lesz az első. A bal felső.Emellett a fogam mellett van mélyen, a 33. tartalék fogam:D Olyan kérdésem lenne, hogy tuti vágják, meg vésik most már. Hogy tudom tisztán tartani? Mire figyeljek majd? Pénteken nem megyek dolgozni az tuti, viszont hétfőn újult erővel. Nem lesz lehetőségem se fogmosásra se semmire. És ettől nagyon tartok, mert bármi kis picike sérülést csinálok az ínyemen, (pl erősebben mosok fogat, megszúrom) mindig aftás lesz:( Nem szeretném ha elszaporodnának benne a bacik. A másik pedig voltam vérvételen( vashiányos vérszegénység miatt 2-3 havonta járok, szedek is rá gyógyszert, nem tudom fontos e ez a dokinak majd, plusz penicilin érzékeny vagyok) és 5x-ös értékben van a véremben a C reaktív fehérje, ami a belgyógyász szerint gyulladást jelent. azt mondta nem tudja mitől lehet, akár lehet a fogamtól is. Emellett a nyaki nyirokcsomóim folyamatosan megduzzadnak estére.Hol fájnak is hol nem :( :( Ez mind lehet a fogamtól??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!