Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Csúnyák a fogaim, hogy merjek...

Csúnyák a fogaim, hogy merjek igy elmenni a fogorvoshoz?

Figyelt kérdés
Nagyon szégyellem de 12 éves koromig nem mostam a fogamat, és nem elég hogy ettől lettek csúnya fogaim,de még ráadásul ferdék is.. és vannak lyukas fogaim is. Most 13 éves vagyok mostmár nagyon megbántam hogy eddig nem törődtem a fogaimmal, szeretnék fogszabályzót is..de szerintem nem fogják tudni felrakni se amiatt hogy olyan állapotuak a fogaim. Szerintetek mit csináljak?

2012. dec. 12. 21:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Akkor segítek benne hogy mire számíthatsz. Úgy sem ismersz, előttem nem kell szégyellned :)
2012. dec. 12. 21:32
 12/26 anonim ***** válasza:

Na nem küldesz?

Egyébként a szüleid nem szóltak régen hogy fogat kéne mosnod?

2012. dec. 12. 21:52
 13/26 anonim ***** válasza:
Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy fogorvoshoz mész. Ennyi idősen egyébként a szüleidnek egyszerűen el kéne vinniük.
2012. dec. 12. 22:14
 14/26 anonim válasza:
100%

Ne szégyelld a fogorvos előtt, gondolj bele, ő már milyen sok hasonlót látott, és biztosan látott már sokkal rosszabbakat is! Neki az a feladata/arra esküdött fel, hogy segítsen rajtad és a hasonló helyzetben lévőkön!

Én 30 éves vagyok, mostam őket napi 3 alkalommal, mégis épp egy felső hidat csináltatok, 3 hete járok kezelésekre, húztak, csiszoltak...ma is megyek és jövő héten már szép lesz a mosolyom!Nekem ez a legszebb karácsonyi ajándék! Sokat szenvedtem már érte, de hidd el megéri!Kezd el minél előbb! Számomra az volt a legfontosabb,hogy nagyon kedves,ügyes és segítőkész a dokim, ez rengeteget segít!Bár nagyon sok pénzbe kerül, és nagyon nem kellemes, de szerintem még ma keress egy jó dokit és menj el egy vizsgálatra, ha bunkó, lekezelő vagy nem szimpi a doki keress másikat, de ne halogasd, és meglátod neked is szép lesz a fogad! Sok sikert!

2012. dec. 13. 09:39
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Menj el dokihoz! Figyelj én is így voltam mint te! Sajnos én is elhanyagoltam a fogaimat, nem mostam rendesen őket! De! Elmentem orvoshoz, akkor mondta h jaj-jaj nem túl szépek, de megcsináljuk! Volt 4 húzás, egy gyökérkezelés és egy tömés! És most egy rossz fogam sincs, a helyeket meg implantátummal pótolom, jövőhéten megyek konzultációra! Csak az első lépés nehéz, utána már simán jártam hetente! Fiatal vagy még, lehet nem is kell húzni, a tömés meg egyáltalán nem fáj! Minél előbb menj el, mert ennél csak rosszabb lesz!
2012. dec. 13. 10:34
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is halogattam, mert szégyelltem, de ha belegondolsz, ez hülyeség. Minél tovább vársz, annál rosszabb lesz. Most még pár töméssel megúszod, de később már húzni kell. (nekem most húztak ki 3 fogamat, mert menthetetlen :(( ha előbb mentem volna, most nem kéne többszázezret implantátumra összespórolnom)

Amúgy csak először elmenni rohadt nehéz, aztán már örülsz, hogy mehetsz és szép lesz végre a mosolyod.

2012. dec. 13. 10:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval teljesen egyetértek! :) Ezek szerint nem csak én halogattam addig míg húzni kellett! Előtted lévő voltam! :)
2012. dec. 13. 10:57
 18/26 anonim ***** válasza:

Hát lehet le fog tolni, de minél később mész annál jobban.

Annyira azért még nem lehet nagy gond, alig pár éve vannak maradandó fogaid, nem romolhattak még nagyon el. :)

Elmész a körzetihez, elmondja mi a helyzet, valószínűleg egy darabig hetente 1x-2x a fogorvos megszokott program lesz, utána ha már nincs rossz fogad lehet beszélni a fogszabályzóról. Az hogy mennyi ideig kell szabályozni a fogak helyzetétől és a fogorvostól is függ. 18 éves korig a TB támogatja a szabályozást, de nem a teljes összeget. Így a több százezres összeg helyett csak több tízezerbe kerül, és az aktiválásokért sem kell fizetni.

Szüleid tudnak a problémáról? Ők mit mondtak rá?

ui.: Egy kép sokat segítene.

2012. dec. 13. 14:22
 19/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,biztos el fogok menni. Emlitettek pár dolgok amit nem nagyon értek mi az a gyökérkezelés és a implantátum?
2012. dec. 13. 20:19
 20/26 anonim ***** válasza:

gyökérkezelés = kiöli a fogból az idegszálat (meghal a fog = nem fáj) - án röviden így tudnám neked megmagyarázni, de nézz utána a neten és az implantátumra is (de azt gyerekeknek nem tesznek, csak 17-18 éves kor után, amikor már nem változik az állkapocs mérete.)

Amúgy nem kell nagyon elkeseredni. Én is sokáig nem mostam fogat, vagy inkább rendszetelenül... Aztán mikor "megjött az eszem" neki fogtam rendszeresen. Kb. 3 hónaig nagyon odafigyeltem rá és csak azután mertem elmenni a fogorvoshoz.. Szépen betömték a lyukas fogaim és hamarosan meg is kaptam a fogszabályzót!

Légy bátor és kitartást neked! Ha akarod minden jóra fordulhat. Tegyél érte mindenképp!

2012. dec. 14. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!