13 éves koromban rakták fel, utána 14 éves koromban elköltöztünk és nem lett keresve másik orvos. Már nagyon idegesítő, mert egy csomó helyen már leesett a brekett a fogamról és ott lóg, de a többiről meg sehogy sem jön le. Plusz az egyik hátsó gyűrűt sem fogja semmi, mert a fogam tönkrement amin rajta volt. Próbáltam lefeszíteni őket, de nem nagyon merem mert félek hogy letörik a fogam. Hogy tudnám leszedni?
Nem lett keresve másik orvos? Hogyhogy nem lett keresve? Ne bazz már ki. Nagyon gyorsan keressetek egy másik dokit. Leszedni nem tudod magadtól, csak akkor ha kitördeled a fogaidat.
2012. nov. 19. 15:45
2/11 anonim válasza:
Csak fogorvos tudja leszedni!!!
(Te jóó ég!:O)
2012. nov. 19. 17:57
3/11 anonim válasza:
Sok értelme volt így a "kezelésnek".Menj el a legközelebbi sztk-ba ahol van fogszabályzás és ott szedesd le,mert így csak kárt teszel a fogaidban,a tönkrement fogat meg kezeltesd.Mellesleg ha visszaragasztanák a leesett bracetteket és új íveket raknának be,akkor talán a kezelést is lehetne folytatni.
2012. nov. 19. 20:47
4/11 A kérdező kommentje:
De néztem youtubeon videót és olyan könnyen le tudja szedni az orvos pedig semmi különleges eszközt nem használ csak egy kis vassal megfeszíti egy kicsit. Nem akarok fogorvoshoz menni!
2012. nov. 19. 22:13
5/11 anonim válasza:
Pedig emlékeim szerint annyira azért nem egyszerű leszedni. Vagyis ha a leszedés még megy is (bár számomra elképzelhetetlen, hogy lekönyörögtem volna a fogamról a gyűrűket pl.), utána át kell polírozni a fogaidat, hogy mondjuk ne maradjon rajta ragasztó. Meg azt se hiszem, hogy azt szeretnéd, ha mondjuk a már tönkrement fogad mondjuk begyulladna, gyökérkezelni kellene, esetleg letörne, mert kb már elporladt... Szóval szerintem te jársz jobban, ha elmész.
Kicsit off, de a sulival se voltatok soha fogászaton, ahol azt mondták, hogy ezzel illene kezdeni már valamit? :O
2012. nov. 20. 00:45
6/11 anonim válasza:
Na, arra számíthatsz, hogyha elmész fogorvoshoz, akkor első körben jól lebasz, hogy miért "nem lett keresve másik orvos" és hozzáteszem jogosan. Mondjuk, láthatóan szarsz az egészre, szóval nyugodtan feszegesd csak le házilag, kit érdekel, hogy a zománc is pattan vele, nemdebár?
2012. nov. 20. 11:17
7/11 A kérdező kommentje:
Hát általánosban volt utoljára sulifogászaton, még középsuliban nem volt 1x se, nem tudom miért. És igen, pont attól félek hogy mit fog mondani, ezért nem megyek el. Ma este megpróbálom majd leszedni.
2012. nov. 20. 18:00
8/11 anonim válasza:
Félsz attól, hogy leszid az orvos, ezért leszeded magadnak. De ugye azt tudod, hogy ezzel csak eltolod a fogorvost, és később még kínosabb lesz az egész? Meg egyébként szerintem fájdalmasabb is.
2012. nov. 20. 21:04
9/11 A kérdező kommentje:
Sikerült leszedni nagyjából! :D De jó érzés, nem lóg összevissza. Felül szedtem le csak és az egyik gyűrű nem jött le csak. :) Az alsó az nem zavar szóval nem piszkálom. És igen csak akkor fogok fogorvoshoz menni ha már nagyon muszály :/ Azért köszi a válaszokat.
2012. nov. 20. 21:41
10/11 anonim válasza:
És az őseid mit szóltak a "hőstettedhez"?Nem baxtak le?Egyáltalán hogy engedhették,hogy a költözés miatt ne legyen folytatva a kezelés?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!