Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Jövőhéten teszik fel a fogszab...

Jövőhéten teszik fel a fogszabályzómat. Meséljetek el mindent hogy milye, fáj-e? Stb. Részletesen az elejétől a végéig.

Figyelt kérdés
Most még csak a felsőt teszik fel.
2012. máj. 13. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Az elején kellemetlen, folyamatosan nyomást érezl a fogaidon és azt, hogy l akarod szedni, mert néha fáj. Pizzát csak kihült állapotban tudsz enni, illetve minden olyan kaját, ami meleg állapotában nyúlik. Rágózni sem ajánlatos vele. Néha a szádat belülről dörzsölheti, de adnak általában egy Wax-Pak csomagot, amiből tudsz tenni a fogszabályzó azon részére, ami dörzsöli a szád. Kb.ennyi
2012. máj. 13. 12:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Amikor felrakják,akkor nem fáj,de utána készülj fel,hogy nagyon feszít,és az biztos h alig tudsz majd enni,de egy idő után majd megszokod,és fel sem fog tűnni fogy fogszabályzód van:)
2012. máj. 13. 12:29
 3/4 anonim válasza:
Ha az is érdekel, hogy hogy teszik fel akkor leírom: először is betesznek a szádba egy ilyen izét, hogy ne tudd becsukni és hogy ki legyenek feszítve az ajkaid és rendesen hozzáférjenek a fogaidhoz. Ez után lefertőtleníti, hogy ne kerüljön semmilyen baktérium a lapok alá, mert akkor elromolhat alatt a fogad. Majd bekeni még valamivel és megszárítja. Aztán rákeni a ragasztót és elkezdi felragasztani a lapokat a fogadra. Majd jön a drót és végül a gumi. Semmi az egész :) ha mész ellenőrzésre (hetente akár 2x is) az az elejében elég fájdalmas lesz, mert mindig húznak egyet a dróton, hogy helyre húzza a fogaid. Ilyenkor kegyetlenül fognak fájni a fogaid :S én volt, hogy szinte semmint nem bírtam enni annyira fájt. A gyógyszer se segített...de 3-4 nap és elmúlik csak akkor mehetsz vissza megint ellenőrzésre. Bele ragad majd minden a fogadba, nagyon rossz lesz. Naponta többször kell fogat mosnod 2 fajta fogkefével is. Elég sokszor ki fogva törni a szád szélét/ínyedet a fogszabályzó. Nekem nagyon sokszor vérzett is :S most hirtelen ennyi jutott eszembe. Nem lesz álom az a (kb.) 1,5-2 év ameddig hordani fogod, de hát a szépségért meg kell szenvedni :))
2012. máj. 17. 00:07
 4/4 anonim ***** válasza:

attól függ milyet tesznek fel.

van sima ami csak körbe a fogaid külső oldalára van ragasztva,az kellemetlen lesz,mert dörzsölni fogja a szád és eleinte furcsa érzés lesz vele enni.összességében szerintem az nem vészes dolog.

viszont,ha olyan lesz mint nekem hogy a szájpadlásodnál egy kis fém összeköti a fogszabályzó jobb és bal oldalát,akkor 2 hétig az őrület fog kerülgetni.sajnos azt nehéz megszokni és sokkal kellemetlenebb mint a sima.

miután feltették menj és egyél valami tápláló kaját,mert az első pár napban kemény dolgot nem nagyon fogsz tudni enni.próbálj meg nyugodt maradni és türelmesnek lenni!

kb 2 hét után egészen megszokod és nem lesz semmi gond vele.

bocs,hogy így írtam le,de szeretem az igazat írni és nem azt amit hallani szeretnének az emberek.

kitartás nem olyan vészes,mint amilyennek az elején fog tűnni!

2012. máj. 29. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!