Mégiscsak amalgámmal kellett volna tömetni a fogam? :/
Figyelt kérdés
fehérrel tömettem, mert anya szerint az amalgám káros de itt mindenhol azt olvasom hogy az amalgám jobb, mert tartós és nem is egészségkárosító...2012. nov. 9. 18:24
11/15 Diarmand válasza:
Az pedig nem érv, hogy "az amalgám tömésem csak x évig bírta". Ez (sajnos) nem a tömőanyagon múlt, hanem a dokin. Ha nem jól fúrta ki, akkor lazán alászuvasodhat ahogyan a fehérnél is.
Mondom újra. A két tömés között csak esztétikai különbség van.
12/15 anonim válasza:
26 éves vagyok, és a saját pénzemen tömettem be a fogaimat.
Az tény, hogy mindkét tömést meg lehet jól és rosszul csinálni.
13/15 anonim válasza:
És tudod mennyi volt egy tömés? 10ezer Ft magán orvosnál!
14/15 anonim válasza:
Rátapintottak a lényegre ugye? :D:D
15/15 anonim válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy a higanyhisztéria az amalgám kapcsán egy marhaság. Az ivóvízzel, levegővel több higany jut a szervezetedbe jóval mint egy amalgámtöméssel. Azt is mondta, hogy az amalgámtömés, ha megköt, nem ad le higanyt, hanem akkor jön ki belőle, amikor kifúrják és fehérre cserélik. Amikor egy doki azzal jön, hogy ki kell cserélni az amúgy jó amalgámos töméseket fehérre, csak le akar húzni pénzzel. A fehérnek mindössze esztétikai előnye van, amúgy az amalgám sokkal tartósabb és jobban is zár. Én ennek a dokinak hiszek, ezt teljesen korrekt módon magyarázta el. Nem hiába nem is engedem, hogy más a számba nyúljon... Ja és amikor kicserélte egy pénzéhes dokinő az amúgy tökéletes amalgám töméseimet fehérre, úgy begyulladt mindkét fogam, hogy nem sokkal később gyökérkezelni kellett. Akinek amalgám tömése van, és jó, ne cseréltesse fehérre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!