Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogorvosnál voltam. Amalgámmal...

Fogorvosnál voltam. Amalgámmal tömte. Gáz?

Figyelt kérdés

SZTK-s fogorvos, azt mondta, hogy akkora a lyuk, hogy ezt nem tudja fehér töméssel megcsinálni, mert ezt nem támogatja a TB.

Azt mondta, hogy van még 5 lyukas fogam. Én nem látom, hogy lyukas lenne és nem is fáj. Létezhet, hogy csak rámondja, hogy lyukas hogy tömni kelljen és ezért ő pénzt kap, közben meg nincs is semmi baja a fogamnak?

2010. okt. 15. 11:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát...nekem egy félig letört fogamat tömte fehér töméssel. Amalgám-ot elvileg már nem is kellene használnia, sőt talán nem is szabadna.
2010. okt. 15. 11:55
 2/14 anonim ***** válasza:

Szerintem egy ép fogat ne fog azért kifúrni hogy betömhessen.

Persze, te nem érzed, meg nem látod... de ő igen. Ha azt mondta h 5 lyukas fogad van, akkor tényleg úgy van.:)

2010. okt. 15. 12:00
 3/14 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömnek kifurta sorba a jó fogait. Nem tudni miért. Szóval ennyit róluk...
2010. okt. 15. 12:01
 4/14 anonim ***** válasza:
De lehet még amalgámtömést csinálni..Nekem a hátsó fogam végül is avval készült,mert a fehér tömés állandóan kiesett.Az amalgámtömés meg lassan 10 éve bent van és semmi gond nincs..Az is elképzelhető,hogy tényleg lyukas a fogad,csak te nem látod..Mert mondjuk a két fogad rése között van egy picike lyuk,ami még nem fáj,de meg kell csinálni különben rosszabb is lehet..
2010. okt. 15. 12:02
 5/14 anonim ***** válasza:

"sőt talán nem is szabadna."

Olyanok keltenek hisztériát az amalgámmal akiknak fogalmuk nincs a kémiáról. Évtizedekig van embereknak amalgám tömésük és nem mutatható ki a szervezetben higany.

2010. okt. 15. 12:05
 6/14 anonim ***** válasza:

12:01

Talán azért fúrta ki őket,mert gyakorolt...

2010. okt. 15. 12:06
 7/14 anonim ***** válasza:

"Egyik ismerősömnek kifurta sorba a jó fogait. Nem tudni miért. Szóval ennyit róluk..."

És honnan tudta az ismerősöd hogy jó fogakat fúrt ki?

2010. okt. 15. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, ő az orvos, gondolom ha azt mondja, hogy lyukas akkor az úgy is van!:)

Régen én is SZTK-s fogorvoshoz jártam. Betömte az összes fogamat amalgám töméssel, érzéstelenítő nélkül fúrt és húzott. Egy fogammal kb. 10 percig (ha) foglalkozott. Fél év után meg is látszott ennek az "alapos" munkának az eredménye, ugyanis kihullottak a tömések egytől egyig.

Akkor elmentem egy magág dokihoz, kicserélte az összes amalgámot fehér tömésre, melyek azóta is (2 év után) benne vannak a fogamban.

2010. okt. 15. 12:13
 9/14 anonim ***** válasza:

12:05

Nem csak arról van szó, hogy ártalmas-e vagy sem, hanem arról, hogy ha nekem 5 fogamat azzal a ronda amalgámmal körbetömne, lenyomnám a torkán a fúrót.

2010. okt. 15. 13:17
 10/14 anonim ***** válasza:

az amalgámnak az a hátránya, hogy rengeteg fém van benne, ami még nem is lenne gond, hanem az, hogy ha hideget meleget iszol vahy eszel, akkor ez a hőre tágúl- öszehúződik, és alája bekerül a szennyeződés, és ott kezd el lyukadni.

nekem most 9 éves a fogtömésem és idegkezelés alatt áll. ez végett.

2010. okt. 15. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!