Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogorvosnál voltam. Amalgámmal...

Fogorvosnál voltam. Amalgámmal tömte. Gáz?

Figyelt kérdés

SZTK-s fogorvos, azt mondta, hogy akkora a lyuk, hogy ezt nem tudja fehér töméssel megcsinálni, mert ezt nem támogatja a TB.

Azt mondta, hogy van még 5 lyukas fogam. Én nem látom, hogy lyukas lenne és nem is fáj. Létezhet, hogy csak rámondja, hogy lyukas hogy tömni kelljen és ezért ő pénzt kap, közben meg nincs is semmi baja a fogamnak?

2010. okt. 15. 11:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sajnos az SZTK valóban csak az amalgámot támogatja(bár ilyenkor fel szokták ajánlani, hogy magánrendelésbe megcsinálja..) És mondjuk, hogy ha azt mondta, hogy lyukas, akkor az elvileg tényleg szuvas(elképzelhető, hogy belső szuvasodás, ami kintről nem nagyon észlelhető, és az meg végképp elképzelhető, hogy egyátalán nem fáj), ezeket mindenképp be kell tömni, de (javaslat) semmiképp se amalgám töméssel. Ennek csak annyi az oka, hogy esztétikailag 6 amalgámmal tömött fog már eléggé csúnya, és néhány ezer forintért van lehetőség olyan tömést betetetni, ami gyaklag egyátalán nem is észrevehető.

fogorvos-jelölt

2010. okt. 16. 02:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem gáz. Kiterjedt szuvasodásnál sokkal hatékonyabban lehet még mindig tömni amalgámmal, mint kompozittal.

Csak egy hisztériakeltés ezek az amalgámtömésekkel kapcsolatos felvetések, miszerint káros.

Csúnya??? És ezt egy fogorvos-jelölt mondja?! Kit érdekel, hogy hogy néz ki? Legalább kezelve van és megmarad a fog!

2010. okt. 16. 11:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem az...Az amalgám az egyik legjobb tömőanyag, és bár jó hővezető, az alábélelésnek köszönhetően ez a tulajdonsága nincs hatással a fogra. Egyetlen hátránya, hogy nem fogszínű, és manapság mindenkinek ez a mániája.

Azt meg nem hiszem, hogy a fogorvos csak úgy kitalálta, hogy szuvas a fogad...te nem feltétlenül veszed észre a szuvasságot (nem mindig fáj, van, hogy a színváltozás is alig észlelhető), de neki az a dolga, hogy azt is meglássa, amit a beteg még esetleg nem észlel, de már ott van.

Egy fogorvostanhallgató

2010. okt. 19. 20:06
 14/14 anonim ***** válasza:

02:54

Nekem 2 hete SZTK-ban (BP, XV.ker) tömték 3 fogam fehértöméssel.

2010. okt. 20. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!