Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon rosszak a fogaim de a...

Nagyon rosszak a fogaim de a szüleim nem visznek el fogorvoshoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesítő mert már elől is csúnya és fájni is szokott. Hiába mondom nekik hogy vigyenek el mert rossz nekem így de mindig jönnek a válaszok hogy nincs rá pénz meg hogy mossam rendesen de minden nap legalább 1x megmosom.
2012. nov. 5. 15:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%

egyrészt napont 3x3 percig mosunk fogat, nem napi 1x.

másrészt a gyerekfogászat ingyenes, nem tudom, hány éves vagy, de gondolom elég nagy vagy már ahhoz, hogy suli után oda menj és kivárd a sorod.

Egyébként szomorú, hogy így állnak hozzá a szüleid.

2012. nov. 5. 16:01
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Egyedül is elmehetsz a körzeti fogorvoshoz, ha nincs pénz rá. Szinte mindent meg tud csinálni ingyen.
2012. nov. 5. 16:02
 3/23 A kérdező kommentje:
14/l vagyok. Nem tudok magamban el menni mert itt ahol lakunk nincs fogorvos, csak kb 30km-re. Reggel este mosok fogat csak ha van hogy valamelyik valamiért kimarad azért írtam hogy legalább 1x.
2012. nov. 5. 16:57
 4/23 anonim ***** válasza:
Iskolába jársz még gondolom. Iskolafogászati szűrésen, amikor mentek az osztállyal kérj időpontot a doktortól a szűrés alkalmával és kezelőlapot. Akkor talán a szüleid is elhiszik, hogy menned kell.
2012. nov. 5. 20:43
 5/23 A kérdező kommentje:
De szerintem hiába. Már vertem ki hisztit is és akkor is jön hogy nincs rá pénz vigyázni kellett volna rá... De mutattam már neki hogy elől is milyen csúnya. Mosolyogni is utálok mert tökre látszik és tök égő. Meg hátul is szokott fájni is.
2012. nov. 5. 22:19
 6/23 anonim válasza:

Hívd fel a 30 kmre lévő fogorvost, ha az a háziorvosod, kérj tőle időpontot. Ülj buszra és menj el egyedül, vagy kérj meg ismerőst, rokont, barátot hogy kísérjen el, vigyen el. A fogorvosi ellátásod ingyenes, nem kell rá pénz! Vidd a betegkártyádat. Muszáj talpraesettnek lenned, ha a szüleidre nem lehet számítani. A fogaid nem fognak maguktól meggyógyulni, csak rosszabb lesz, ne várj addig, amíg már menthetetlenek lesznek!

Ja, és persze fogat mosni kell, de a fogaink állapota leginkább az örökölt génektől függ, a napi 2xi fogmosás is rendben van.

2012. nov. 7. 10:30
 7/23 A kérdező kommentje:
Segítsetek hogy tudnám megakadályozni hogy tovább romoljon a helyzet!
2012. nov. 9. 00:44
 8/23 anonim ***** válasza:
Édesem, felemeled a telefont, felhívod a fogorvos nénit/bácsit, elmondod, hogy fogászati kezelésre szorulsz, mert romlanak a fogaid. Adnak neked egy időpontot. Akkor szépen, igényesen, okosan felülsz a buszra/vonatra és kb. fél óra alatt ott vagy, mert 30 km az úgy fél óra, nem több. 14 éves vagy, már nem kisgyerek, hogy egy 30 perces utat kísérővel kelljen megtenned. Kicsin több önállóság, talpraesettség...
2012. nov. 9. 00:54
 9/23 anonim ***** válasza:
De ciki vagy én már annyi idősen egyedül jártam orvoshoz mhova szégyelltem is volna ha a szüleim kisérgetnek...szval kapd össze magad
2012. nov. 9. 01:53
 10/23 A kérdező kommentje:
Nincs rá lehetőségem mert nem engednek el :/ Egy részt igazuk van mert még sosem voltam ott, azt se tudom hová kéne menni, viszont van egy olyan érzésem hogy szándékosan nem akarják hogy elmenjek.
2012. nov. 9. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!