Akinek volt már bölcsességfog-eltávolítása, leírná a menetét?
Minden egyes mozzanatra kíváncsi vagyok, onnantól kezdve, hogy beültetek a székbe. Érzéstelenítés, eszközök, fájdalom, vérzés, rosszullét? Konkrétan mit éreztetek? Meddig tartott a műtét? Milyen volt utána? Meddig fájt, meddig nem bírtatok enni? Mit lehet ilyenkor enni egyáltalán? Meddig lábadoztatok utána? A varratszedés hogy történt, fájt?
Kérlek, válaszoljatok, nagyon félek a dologtól, még soha semmilyen komolyabb fogászati kezelésem nem volt. Köszönöm előre is!
Yaaa es szinten 21es kommentelo: a fog 5 perc alatt kinn volt a szajsebesz csaj allitasa szerint, rosszullet kozbe nem volt. Hat enni azt lehet ami nem ragos tehat folyekony pepes puresebb allagu, pl.: bebietel, sok leves, fozelekek, virsli az meg talan nem annyira ragos, tejtermekeket, tojasos dolgokat 2-4 napig nem szabad, alkoholt se szabad inni 3-4 napig, cigizni is ugyanennyi ideig, aki dohanyos mind en, szivogatni se szabad(cigi, szivoszal stb.),csak folyadekot szabad inni, (elv.bar en ma szensavas granatalma let ittam amit tegnap vettem gyakszira, ugyhogy nem volt mar nagyon szensavas ize, meg citromlet ittam vizzel mind mindig ahogy szoktam, orankent 10-15 percig jegelni melyhutott dolgokkal (nekem ma mondtak hogy az is yooo ha nincs otthol jegkocka ilyenek amivel jegelhetem kivulrol az arcot) de mi vettunk kriogelt amit rairtak a papirra, (jegzsele magyarul), fagyasztoba kellett eloszor lehuteni, nem kemenyedik meg ezert nem nyomja a muteti teruletet. Huttobe is be lehet rakni elv. Hnaptol kamillas vagy klorhexidines fertotlenito szajoblogeto hasznalataba kezdek bele. (Corsodyl es Curasept). Nem szabad szivogatni, oblogetni, a seb kezzel, nyelvel v. mas eszkozzel torteno erintese. Varratszedesig kerulni kell a komolyabb fizikai munkavegzest, hajolast, emelest, es lehetoseg szerint magas parnan kell aludni. (Tesiora meg a komolyabb munkak itt kivetelek.)
Azok a betegek, akiknel arcureg zarast is vegeznek, szigoruan tilos orrot fujni, megeroltetni, tusszenteni nyitott szajjal lehet, naluk 10-14 nap a varratszedes. A tobbi meg az orvoshoz valo attiranyitas, ha kerdes, problema merul fel.
Bar en leirtam a reszleteket mar amire visszaemlekeztem, de az en kezeleseim ezek voltak: intraoralis erzestelenites, verzescsillapitas, fogelltavolitas feltarassal. Hat utanna meg eleg nehez barmit is mondani 8 oraval /lassan fel nappal/ de amig nem ment ki az erzestelenito es a zsibbaszto, addig minden kiraly volt, a fel arcomat nem ereztem kb. Kellemesen zsibbadt. Utanna 1 ora korul fater hazajott mert ram irt hogy vagyok: mondtam neki nagyon faj az arcom, elotte 2x jegeltem mirelit zoldseges cuccal, amit elotte a fagyasztobol szedtunk ki, utanna bevettem 1 flector.t, 10 perc negyedora se kellett es hatni kezdett, elotte vagy utanna nem tudom mar, de az arcduzzadas miatt ellkezdtem borogatni kriogellel/jegzsele/ utanna kajaztam es szar volt mert a levest is ugy ettem mind az oregek: szurcsolve, lassan, langyosan. Aaah a teszta meg maga a remalom volt a levesbe: szalankent kellett enni, de szo szerint, vagy max. kettesevel, mert odanyomodott a tobb teszta a varrathoz es akkor talan kicsit feszitett is, hogy kajak ott azt ereztem ellszakadt vagy lenyeltem barmi. Utanna a fozelek jobb volt sokkal, azt legalabb megettem az egeszet. A levest a sok teszta miatt otthagytam meg azert is, mert hideg volt. Ilyenkor nem szabad csak a masik oldalon ragni, ahol nem volt foghuzas vagy barmilyen beavatkozas. Ne felj nem faj. En is be voltam parazva es tokre meglepodtem amikor kiderult hogy 5 percet vett igenybe a fog elltavolitasa. Varratszedesrol meg labadozasrol majd csak hnaptol tudok nyilatkozni, de a varratszedes allitolag nem faj, csak kicsit kellemetlen, de azt majd jovo heten tudom itt elemezni reszletrol reszletre, majd hetfon fogok varratszedesre idopontot kerni a fogorvoshoz, ha minden igaz. Addigra mar elv. minden jobb lessz. De nyugee maga a huzas nem faj, csak mikor elotte feszegetik, nyomjak az kellemetlen kicsit, de a legszarabb a szuri meg az erzestelenito az egeszbe az elejen rontgen elott es utan is. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!