Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez normális? Túl gyorsan...

Ez normális? Túl gyorsan fejlôdök?

Figyelt kérdés

A tejfogaim már nagyon hamar kihullottak, olyan 2-3-os koromban. Felsôs koromban (6-7-ben) észrevettem, hogy nagyon sok ôszhajszálam van.

1-2 hónapja, fogmosás közben rájöttem, hogy 2 bölcsességfogam már teljesen kinôtt, és most nô a 3. (Ami néha fáj, de gondolom az természetes.)

A héten voltunk az iskolával fogorvosnál, aki nagyon meglepôdött, és megjegyezte nekem, hogy milyen gyorsan nônek a bölcsességfogaim.

Emelett még azt is mondta, hogy az egyik lyukas, amit nem értek, mert rendszeresen mosom ôket. Lehet, hogy arra gondolt, hogy éppen most nô és azért lyukas? Nem tudom.

És csak egy hét múlva leszek 15 éves.

Kérdésem: Veletek volt már ilyen? Mit gondoltok, miért lehet ez? Egyszerûen nem értem. A szüleimtôl nem örökölhettem.

2012. okt. 6. 10:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez genetika.

15 évesen szerintem nem korai, hogy bölcsességfogad nőjjön, nekem is ilyen tájban már nőttek ki.

Amúgy barátom pl. 18 évesen már láthatóan ősz volt, most meg fele-kétharmadrészt meg van őszülve. De az apját ismertem már 7-8 éves korom óta, ő már akkor teljesen ősz volt.

Én meg 18 évesen kopaszodtam, most 24 évesen már elég látványos... De mesélték, hogy nagyapám is nagyon fiatalon ugyanígy kopaszodott...

2012. okt. 6. 10:21
 2/2 anonim ***** válasza:
azt az őszhajszálat szerintem elnézted :)) mellesleg ha a fogorvos nem mondott semmi rosszat ezekkel kapcsolatosan, akkor nincs ok aggodalomra.
2012. okt. 22. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!