Normális az, ha valakinek még 22 évesen van egy tejfoga?
Figyelt kérdés
Szükségszerű kihúzni vagy csinálni vele valamit? Miért nem esett ki?2012. szept. 30. 21:11
1/11 csillámponii válasza:
15 éves vagyok egy éve elmentem fogorvoshoz, és kiderült, hogy van még 2 db tejfogam, az orvos meg azt mondta, hogy ha fél éven belül nem húzom ki, akkor ő húzza ki. Persze totál kiakadtam és megkérdeztem miért olyan sürgős. Azt mondta azért, mert ha ottmarad, akkor a csontfog, ami utána nőne elsorvad, mert nem tud kinőni és amikor kihullik a tejfogam nem fog kinőni a csontfog. Persze mondta, hogy lehetséges lenne, hogy nem sorvad el és ki nő, de ne kockáztassak. Szerintem menj el fogorvoshoz!
2/11 anonim válasza:
nekem 20 évesen kihúzkodták azt a maradék 5-öt ami volt. Jobb így, mert a maradandó nem nőtt (annyira) félre. Röntgeneztesd meg, és ha van alatta csíra, akkor jobb kihúzni...
3/11 anonim válasza:
Hiába húzatod ki lehet akkor sem nő ki a végleges fog. Nálunk a családban volt már ilyen. Nekem sem esett ki egy tejfogam. Most 58 éves vagyok és még mindég megvan.
4/11 anonim válasza:
Ismerősöm 33 éves és 3 db tejfoga van még meg, és nem meri kihuzatni, mert nem szeretné a fogszabályzót...(Megjegyzem, nagyon megérne!! Hiszem a tejfog mégsem olyan mint a csontfog, hamarosan kiromlik...) A fogszabályzó azért kell, mert ugye a csontfog már nem fog magától kinőni. Szerintem mindenképp keress fel egy fogorvost! :)
5/11 anonim válasza:
Kb 20 évesen húzták ki a tejfogamat, vagyis kihúzattam, mert teljesen tönkrement. Nekem alatta nem nőtt rendes volt, régebben röntgenezték, onnan tudom. Jó, hogy kihúzattam, mert a mellette lévő két rendes fogra is átterjedt a szuvasodás, csak utána látszott.
A tied alatt van rendes fog? Biztos azért kell kihúzatni. Megröntgenezték?
6/11 anonim válasza:
5: Te pótoltattad már? Ha igen mennyibe került?
Nekem is a 2 fogam még tejfog és már teljesen el vannak romolva, de addig nem akarom kihúzatni ameddig nincs pénz pótolni, mert hogy néznék ki fogatlanul?
19 vagyok.
8/11 anonim válasza:
Még nem pótoltattam, nemsokára kerül rá sor. Már elkezdtem magán orvoshoz járni rendbe tetetni a fogaimat, államiban nagyon elhanyagolták, sok munka van velük. Egy híd biztos elég húzós, egy korona 35ezer nekem, mert fémallergiám van és arannyal lesz belül kitöltve. Le kell csiszolni a mellette lévő fogakat, 50ből talán kijön..nem tudom.... De van olcsóbb hely is biztos, én egy elég megbízható orvost kerestem.
9/11 anonim válasza:
Jaj, a hidat magamra értettem, rendes fogpótlás, ha olyat szeretnél, az drágább.
10/11 anonim válasza:
Milyen gondok vannak (voltak) a fogaiddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!