Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális az, ha valakinek még...

Normális az, ha valakinek még 22 évesen van egy tejfoga?

Figyelt kérdés
Szükségszerű kihúzni vagy csinálni vele valamit? Miért nem esett ki?
2012. szept. 30. 21:11
1 2
 1/11 csillámponii válasza:
15 éves vagyok egy éve elmentem fogorvoshoz, és kiderült, hogy van még 2 db tejfogam, az orvos meg azt mondta, hogy ha fél éven belül nem húzom ki, akkor ő húzza ki. Persze totál kiakadtam és megkérdeztem miért olyan sürgős. Azt mondta azért, mert ha ottmarad, akkor a csontfog, ami utána nőne elsorvad, mert nem tud kinőni és amikor kihullik a tejfogam nem fog kinőni a csontfog. Persze mondta, hogy lehetséges lenne, hogy nem sorvad el és ki nő, de ne kockáztassak. Szerintem menj el fogorvoshoz!
2012. szept. 30. 21:24
 2/11 anonim ***** válasza:
nekem 20 évesen kihúzkodták azt a maradék 5-öt ami volt. Jobb így, mert a maradandó nem nőtt (annyira) félre. Röntgeneztesd meg, és ha van alatta csíra, akkor jobb kihúzni...
2012. szept. 30. 21:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Hiába húzatod ki lehet akkor sem nő ki a végleges fog. Nálunk a családban volt már ilyen. Nekem sem esett ki egy tejfogam. Most 58 éves vagyok és még mindég megvan.
2012. szept. 30. 21:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm 33 éves és 3 db tejfoga van még meg, és nem meri kihuzatni, mert nem szeretné a fogszabályzót...(Megjegyzem, nagyon megérne!! Hiszem a tejfog mégsem olyan mint a csontfog, hamarosan kiromlik...) A fogszabályzó azért kell, mert ugye a csontfog már nem fog magától kinőni. Szerintem mindenképp keress fel egy fogorvost! :)
2012. szept. 30. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Kb 20 évesen húzták ki a tejfogamat, vagyis kihúzattam, mert teljesen tönkrement. Nekem alatta nem nőtt rendes volt, régebben röntgenezték, onnan tudom. Jó, hogy kihúzattam, mert a mellette lévő két rendes fogra is átterjedt a szuvasodás, csak utána látszott.

A tied alatt van rendes fog? Biztos azért kell kihúzatni. Megröntgenezték?

2012. szept. 30. 22:43
 6/11 anonim ***** válasza:

5: Te pótoltattad már? Ha igen mennyibe került?

Nekem is a 2 fogam még tejfog és már teljesen el vannak romolva, de addig nem akarom kihúzatni ameddig nincs pénz pótolni, mert hogy néznék ki fogatlanul?

19 vagyok.

2012. szept. 30. 22:46
 7/11 anonim ***** válasza:
kimaradt hogy szemfogam
2012. szept. 30. 22:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Még nem pótoltattam, nemsokára kerül rá sor. Már elkezdtem magán orvoshoz járni rendbe tetetni a fogaimat, államiban nagyon elhanyagolták, sok munka van velük. Egy híd biztos elég húzós, egy korona 35ezer nekem, mert fémallergiám van és arannyal lesz belül kitöltve. Le kell csiszolni a mellette lévő fogakat, 50ből talán kijön..nem tudom.... De van olcsóbb hely is biztos, én egy elég megbízható orvost kerestem.
2012. szept. 30. 22:53
 9/11 anonim ***** válasza:
Jaj, a hidat magamra értettem, rendes fogpótlás, ha olyat szeretnél, az drágább.
2012. szept. 30. 22:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Milyen gondok vannak (voltak) a fogaiddal?
2012. szept. 30. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!