Akinek volt már bölcsességfog-eltávolítása, leírná a menetét?
Minden egyes mozzanatra kíváncsi vagyok, onnantól kezdve, hogy beültetek a székbe. Érzéstelenítés, eszközök, fájdalom, vérzés, rosszullét? Konkrétan mit éreztetek? Meddig tartott a műtét? Milyen volt utána? Meddig fájt, meddig nem bírtatok enni? Mit lehet ilyenkor enni egyáltalán? Meddig lábadoztatok utána? A varratszedés hogy történt, fájt?
Kérlek, válaszoljatok, nagyon félek a dologtól, még soha semmilyen komolyabb fogászati kezelésem nem volt. Köszönöm előre is!
Nem peckelnek
Asszisztens tartja
Sziasztok. Leírom az én storymat is nektek, hàtha vkinek egyszer majd a segítségére lesz.
Aznap viszonylag koràn keltem, mert úgy terveztem h jól bereggelizem, aztàn még jól be is ebédelek, mert utànna ki tudja h ehetek-e még valaha. :)
Maszeknàl voltam.A rendelőbe 11kor érkeztem.Kb 5 perc múlva behívtak és a doktornő rögtön szúrt 2 adag zsibbasztót. Eléggé fàjt ahogy beadta, ahhoz képest h egy fogtömésnél meg sem szoktam érezni a szurit. Fél óràra kiültettek a vàróba, és kaptam egy kis olvasni valót ami a beavatkozàsról szólt. Szignóznom kellett, de eléggé remegtem, - gondolom a stressztől, meg a szurit sem díjazta nagyon a szervezetem.- de többszörös àtolvasàsra megértettem a szöveget. Haha. A fél arcom lezsibbadt, és komoly kihívàssà vàllt a keletkező többlettnyàl lenyelése. A nyelvemet is keztem elveszíteni. Végre behívtak, mert màr kezdtem aggódni h esetleg kimegy a zsibbasztó hatàsa, de az még 3 óràval a műtét utàn is megvolt. Az én bölcsességfogam (jobb alsó) konkrétan feküdt a szàmban, totàl ki volt dőlve 90fokkal és nyomta előrefelé a fogsorom többi tagjàt. Emiatt az egyik fogam befelé a nyelv irànyàba kezdett el menekülni, úgyhogy mostmàr nem jól harapom össze a felső pàrjàval, és ez fejfàjàst is okozott sokszor. Muszàj volt kiszedni mert az előtte àllót lukasztotta is.
Nehezen vettem rà magam a beavatkozàsra mert egyrészt úgy képzeltem az ilyet, h a mellkasomba fognak térdelni, meg h ràncigàljàk a fejemet, meg kalapàccsal ripityàra törik a fogat, nem tisztelve az emberi jóérzést. A pàromnak màr volt foghúzàsa és ő bíztatott, és bizonygatta h senki nem lesz velem ilyen durva. Onnantól kezdve bíztam és màr egyàltalàn nem féltem. A fogamat előbb kettévàgta, és hamar kiemelte a koronàs részt, a màsik részét 2 részletben szedte ki. Nem éreztem semmit, csak annàl a résznél egy kisebb nyomàst amikor az alsó részeket leszedte az àllkapocsról. Nem nyilalt belém a fàjdalom, de tompa nyomàst éreztem ekkor. Mégiscsak hozzàm volt nőve... :) Végül 5 öltéssel összevarrta a foghelyem.
Írt fel antibiotikumot 5napra reggel-este, ami azért kell h ne fertőződjön el a seb. És cataflamot, ami meg a fàjdalomra van. Tejtermékket nem ehetek a varratszedésig, ami végülis nem nagyon ütött meg, lévén h laktózérzékeny vagyok. Viszont amikor az ember nem nagyon bírja mégcsak tartani sem a szàjàt, nemhogy enni vele, akkor néha megindul a képzelete egykis joghurt irànt. A varratszedés a beavatkozàshoz képest egy héttel lesz.
Addig is ecsetelem a tüneteimet:
Ahogy éreztem h kezd kimenni az érzéstelenítő, vettem is be az első cataflamot. Mindenkinek azt ajànlom, hogy ezutàn sipirc aludni nyomban, mert ilyenkor van esélyd arra h egyàltalàn tudj aludni az elkövetkező napokban, utàna màr kérdéses. Sajnos én ezt elhibàztam, igaz h àgyból tvztem, de az alvàs mégiscsak màs. A pàrom is àtjött és szeretgetett, még itt volt, amikor be kellett vennem még egy cataflamot, ugyanis annyira kezdett fàjni az arcom, h sírni sem tudtam, mert az màr túl sok energiàt vett volna el. A max az volt, h könnyes lett a szemem. Miutàn a pàrom hazament kb 8 óra körül szépen elkezdett dagadni a pofikàm. 11 óra körül màr szép kis pufóka voltam. Kivettem a mélyhűtőből egy kocka gesztenyepürét, egy rongyba csavarva jegelem vele a duzzanatot. Nem szabad ugyanis h közvetlenül rànyomjam a felületre, mert eljegesedhet az arcszövet.
9-éjfélig próbàltam elaludni, de csak mp-ekre sikerült, de kb semminek nem tűnt, bevettem a 3. Cataflammot, kb 11kor, és bekapcsoltam egy kis zenét, amit ajànlok mindenkinek, mert ellazítja a görcsösséget, amit azelőtt észre sem vettünk, h fönnàll. Éjféltől-3ig jót aludtam, aztàn imàdkoztam :D, mindenféle irreàlis pózokat vettem fel és egy órànyi fészkelődés utàn lementem a nappaliba, tv-ztem, megàgyaztam magamnak a kanapén és vàrtam h a többiek felkeljenek. Nagyon lassan telt azidő. Nem akartam telegyógyszerezni magam, mert aztàn meg nehogy vmi gyomorbàntalommal kelljen foglalkoznom... Ezért ott spóroltam ahol tudtam. Reggel 6-7 körül màr nem bírtam és bevettem a 4. Cataflammot. Fél8-fél9ig aludtam egy jót, utànna is csak a ricsaj ébreztett föl amit atöbbiek csaptak.
Ezutàn ettem két jó tükörtojàst amit sikerült bepréselmem a szàm helyén lévő résen. A szàjzàram egyre csak erősödik. Egy kanalat sem tudok bekapni, csak a végéről szürcsölgetek vmit.
A duzzadt pofàm annyia földagadt, h viccesnek tartottam és fotózgatom ahogy vàltozik a fejemen vmi.
Most van a màsodik éjszaka. A cataflamtól zübörgött a gyomrom és szinte éreztem h ott van, ezért algoflex fortéra vàltottam ami kíméletesebbnek tűnik. Sokat iszom, h tisztuljon a sok gyogyótol a vese és a màj, de amúgy is jobban kívànok inni, mert az hűsíti a pofazacskómat belül.
Az arcom kb 3-4szeresére dagadt a jobb oldalon és van itt egy fél tokàm is. A nyirokcsomó duzzadt. Az arcbőröm feszül, és fényes, alul piros. Feldagadt a fültövem is. Ha veszek be fàjdalom csillapítót akkor sem múlik el a fàjdalom teljesen, csak elviselhetővé vàlik. Az arcom forró. Hajolni, emelni kb egyàltalàn nem tudok, de a fejem hàtrahajtàsa sem megy. Ha sokàig húzom a gyógyszerbevételt a fülem is elkezd fàjni. Kivàncsi vagyok h meddig tart ez a pufi-pofi àllapot, mert kezdem màr unni. A fogam szombaton húztàk ki. Most hétfő hajnal van. Ma és holnap tuti nem megyek suliba, de szerdàn màr kéne..
Addig is nagyarcoskodom és egyàltalàn nem vagyok pofàtlam.Van bőr a képemen, az biztos. :D
nna, kb abban a helyzetben vagyok, mint a kérdező, de semmi különös nincs a bölcsességfogaimmal, ezért 40 éves koromig meg is maradtak - most viszont elkezdett valami szuvasodni a környéken, és a doki azt javasolta vegyük ki a felső kettőt... OK.
A probléma, hogy másnap estefelé, kevesebb mint 24 órával a húzás után viszonylag jól kellene lennem, mert állásinterjúra megyek, sőt utána is lesz egy lazább üzleti találkám. Szóval ezer fájdalomcsillapítóval megtömve állítólag nem ideális.
Ahogy látom eléggé szerencse kérdése, kinek milyen a következő pár nap, szóval gyanús, hogy le kellene mondanom valamit :-(
Sziasztok,
Iszonyatosan sok rémtörténetet olvastam. Nem csak itt a gyk.hu-n, hanem a hoxán is.
Mivel én is bölcsességfog műtét előtt álltam, nagyon elvette a kedvem az egésztől. A beavatkozás előtti héten már szinte rettegtem. Aztán összeszámoltam az évek alatt felgyülemlett rémes sztorikat, és arra jutottam, hogy 10 év alatt nyilván nem csak 100 műtét volt kishazánkban. És akiknek gondjuk van, azok posztolnak. Akik átesnek rajta, és minden ok, azok csendben maradnak.
Evvel az a baj, hogy nem nyugtatja meg a többieket. Ezért szépen részletesen leírom a sztorim. :)
Szóval bal alsó bölcsességfogam 45 fokban félig előtörve feszült a 7-esnek. Rötgenezték, majd mondták hogy a későbbi kellemetlenségek miatt jobb, ha kiműtik.
A témát jól körüljártam előtte.
Egy belvárosi magánklinika főorvosát választottam. Szájsebészt. Ez fontos. Gondolkodtam az altatásos beavatkozáson, de az orvos lebeszélt róla, erről majd később...
Műtét előtti második napon felkészültem és bevásároltam:
- Curasept szájöblögető 212-es (közepes erősségű) ADS (ne színezze el a fogakat)
- Ultra soft fogkefe. Mindegy a márka, a lényeg, hogy kell egy extrapuha ÚJ!!!! fogkefe. Én Curapro-t vettem
- Egy jó minőségű szenzitív fogkrém. Senodyne PRONamel-t vettem, de jók lehetnek mások is, amik nem marják szét majd a nyálkahártyát
- Jégzselé tasak szövet tokkal a hűtéshez
A műtétet késő délután csinálták, ez az időpont jó választás, lehet mindenkinek.
Előtte két nappal már elkezdtem a Curaseptes öblögetést, és a gyakori - napi 4x - fogmosást. Ennek az a lényege, hogy valamilyen szinten ritkuljon a szájban lévő baktérium állomány.
Közvetlenül a beavatkozás előtt óránként ettem háromszor könnyen emészthető dolgokat. Utána utolsó fogmosás, öblítés és irány a klinika.
Két injekciót kaptam, nem tudtam jól megfigyelni, és nem vagyok orvos, de egy sárga meg egy sötét ampullás. Talán Lidocain és Ubistesin Forte vagy más ultracain esetleg Septocain, utóbbiak lokális érszűkítő hatásúak is egyben, csontsbészetkor szokták használni csökkentve a vérzést. Mindegy is.
A lényeg, hogy blokk érzéstelenítés. A nyelvem bal oldala, az alsó állkapocs baloldali kvadráns, és az ajkam bal alsó negyede zsibbadt. Az orca külső része nem.
Kis hatásszünet. Közben próbáltak lelket önteni belém, ne aggódjak, semmi nem fog fájni, matatást fogok csak érezni, de nem fájdalmat.
Elmondták, hogy mit tegyek majd műtét után, de ezeket már tudtam magam is.
Visszajött az orvos, hárman voltak bent. A főorvos, az asszisztense és még egy hölgy, aki a kezük alá dolgozott.
A fejem letakarták egy lepellel, a számnál volt kilukasztva. Először ideges lettem tőle, aztán inkább megnyugtatott. Laikusoknak nem kell látni a sebészi műszereket, jobb így. :)
A lámpa fénye átszűrődött a szöveten.
A szám kitámasztották, de ne a horrorfilmből ismert csavarral állítós kínzóeszközökre kell gondolni. Egy kényelmesen vállalható eszköz, amit nekem kellett benttartani, és a másik oldalra helyezték, gumirozott, közepesen gyengén foggal harapni. Kényelmes viselet.
Ekkor az orvos elkezdte. Megvágta szikével az ínyt, és kérdezte, hogy éreztem-e. Terészetesen nem éreztem, csak a youtube videók alapján tudtam, mi történik.
Érzésre olyan, mintha egy cérnaszállall megcsikizném.
Utána az asszisztens betette a vér/nyálszívó csövét a számba. Semmi extra szürcsög, húzogatja, mintha porszívózna. Feltárták, utána megkocogtatta a fogat/csontot. Ezt éreztem. Nem fájt, de tudat alatt éreztem, hogy ennek nem ilyennek kéne lenni. Emeltem a kezem, már tolta is be a 3. injekciót. Ez közvetlenül a fog és az íny közé ment. Természetesen semmit nem éreztem belőle. Meg ez után úgy összességében érzéketlen volt. Minden sebészi eszköz vízhűtéses. Néha hangosak, de nem fájnak. Levágta a fog koronáját. Emelővel a foggyökereket egyesével elfeszegette kicsit, és kivette. Ilyenkor sem lehet fájdalmat érezni, csak azt, hogy erőkifejtés történik. Mégegyszer mondom, hogy még csak nem is kellemetlen.
Végezetül normál fogfúróval kis csont elvétel, hogy ne maradjon ott semmi, ami nem odavaló. Szintén semmi fájdalom, csak a fúró hangja.
Kis tisztítás, és már varrta is. Géztampon, és 15 perc pihi a székben.
Tampon ki, megnézték hogy mi újság a sebbel. Minden ok. Mentem fizetni, kezembe nyomtak egy doboz Dalacin-t és egy doboz Cataflam-ot. Előbbiből napi 4X1, de a műtét napjára való négy darabot be kellet vennem elalvásig. Cataflamot érzésre, de max 3X1. Ha nagy bajban vagyok, akkor engedélyezett a 4db.
Hazamentem, még tartott az érzéstelenítő, bevettem egy Cataflamot, és elkezdtem a jégzselével hűteni az arcom. minden órában 15 percig. 24 óráig nem ettem semmit. Nem volt ilyen ajánlás, de úgy gondoltam, hogy ez jó lesz így.
Aznap este egyszer Curasept. Nem öblögettem, csak rajta tartottam a seben. Szénsavmentes vizet iszogattam, próbáltam a másik oldalon bevinni.
Amikor kiment az érzéstelenítő, akkor éreztem kis fájdalmat, de ne olyat képzeljetek, mint amit néhányan leírnak. Nem volt falkaparás, meg könnyfolyás. Olyasmi volt, mint egy heveny mandulagyulladás. Kb. 1-2 óráig tartott. Utána vagy megszoktam, vagy megszűnt.
A nyáltermelés viszont nagyon beindult. Ez kellemetlenebb volt. Sok vizet ittam. Ez érzésre segített. Néha kicsit szivárgott a vér. Hajnal 2 körül bevettem a 2. Cataflamot és elaludtam magas párnán. Addig folyamatosan hűtögettem óránként.
Az első 24 órában 6 óránként vettem be Cata-t, utána való napon 8 óránként és este a puha fogkefével már nagyon finoman "megsepregettem" a varratoknál is. Harmadik és negyedik napon 2-2 Cataflam, és minden étkezés után fogmosás finoman a varratoknál is, Curasept rajtatartás naponta a fogmosásokon kívül reggel ébredéskor is. Utána meg nem vettem már be, szájöblögetőt már járattam de nem zubogtattam.
A varratsort néha éreztem, de az is inkább irritáció volt, egyszerűen zavarta a nyelvem, meg az orcám, hogy ott van. :)
Egy hét múlva varratszedés is megvolt. Minden ok.
Altatás vs. lokális anestesia:
Maga a műtét max 20 percig tartott. Semmi kellemetlen dolog nem történt. Nem volt vállalhatatlan. A várakozással járó stressz előtte kicsit megviselt. Utólag visszagondolva felesleges lett volna még altatást vásárolni pluszban, hiszen a műtét utáni napok ugyan azok minkettő esetben. :)
A lényeg:
Az arcom nem dagadt fel, nem kékült be, nem maradt bent szilánk, nem kapartam a falat, nem voltam halálközeli állpotban, nem gennyesedett, nem vérzett, nem volt horror. Természetesen a számat nem tudtam akkorára kinyitni, hogy egy nagy narancsot egyszerre bevegyek, de ez a varrás miatt is lehetett. Az evésben nem zavart. Könnyű puha ételeket ettem. Virsli, kenyér nélkül, gyümölcs saláta banánból, almából, szilvából, később tészta ételek, levesek, májpástétomok, puha toast kenyér. Folyadékból csak szénsavmentes vizet, később almalevet.
Profi volt a klinika, és a stáb + fegyelmezetten betartottam, amiket ilyenkor be kell = Gyorsan és problémamentesen abszolváltam a történetet.
A pénzügyi része budapesti árakhoz mérve kicsit erősebb volt, az ár/érték aránya viszont kiváló. Egészségpénztári tagsággal nem okozhat gondot. Nagyon meg vagyok elégedve.
Ne féljetek tőle, arra kell gondolni, hogy a fogsor többi "tagját" meg kell óvni, és a cél szentesíti az eszközt.
Remélem, sikerült megnyugtatnom mindenkit, aki még előtte áll, és nem úgy mentek be, mint én. :)
Nekem 7 eve mutottek ki a 2 also bolcsessegfogamat. Nem nottek me'g ki, de a rontgenen latszott, hogy befele tolna a fogsorom, fogszabalyzo elott nem a legjobb meghagyni. 1-2 honap kulonbseggel mutottek ki oket.
Amire emlekszem, hogy maguk a mutetek 15-20 percig tartottak, amit ereztem, az egyedul a nyomas volt, de mindig mondta a doki (szajsebesz), hogy most szamitsak ra. Vegig be volt csukva a szemem, pedig fent egy monitoron valami vigjatek ment. :D
Mikor hazaertem, es elmult az erzestelenito hatasa, na az nekem igen rossz erzes volt.
Ami megmaradt me'g, hogy nem tudtam rendesen enni, ezert mar total ketsegbe voltam esve, ehes is voltam..szeretek enni, na (bar ez picit sem latszik szerencsere).
Most pedig kinott a 2 felso, viszont lyukasak, igy azok is eltavolitasra szorulnak.
A napokban ki is huztak a bal felsot. 2 erzestelenito, 5 perces munka (50 oranak tunt), es rengeteg fajdalom. Na, nem azert mert ott bent fajt volna, hanem mert kicsi a szam, keves a hely a fogaknak, es hozzaferni is elegge nehez volt. Mivel viszont muszaj volt eltavolitani a fogat, igy szet kellett huzni a szamat, plusz a keves hely miatt sebeket ejtett a szam kulso reszen a muvelet kozben.
Nos en emiatt szenvedtem..fajni nem faj, csak rossz, hogy nem tudom kinyitni rendesen a szamat, meg azt enni/inni, amit szeretne'k.
Ja, ami me'g kellemetlen volt, az a brutal nyomas..neha azt hittem, a kovetkezo pillanatban mar az agyamban lesz az eszkoz, amivel dolgozott, vagy feltol a Holdra.
Ahogy olvastam a hozzaszolasokat, mindenki mashogy eli meg, nincs 2 egyforma eset. Nekem jon me'g a jobb felso kihuzasa is hamarosan. Utana viszont legalabb soha tobbet nem lesz gond veluk, mivel mar egy darab bolcsessegfogam sem marad.
En is azt ajanlom, hogy ha van kello fedezet ra, erdemesebb magan dokinal csinaltatni.
Én is leírom a saját történetem kicsit bátorítani, az eddigiek nagyon félelmetesek voltak az enyémhez képest. :)
Nekem alsó kettőt egyszerre műtötték, először beinjekciózott jobb oldalt (hát az ugye nem kellemes, de esküszöm, hogy ez volt a legfájdalmasabb az egészben) és hagyott kicsit ülni a váróban míg elzsibbad a szám, majd adott még egy szurit, amit már ugye nem éreztem hisz teljesen le volt zsibbadva a fél arcom. Aztán mindenféle "szerszámmal" nekiesett a fognak és az egészből csupán annyit éreztem, hogy valamit birizgál a számban. Fájdalom semmi, a legrosszabb, hogy elzsibbadt az állkapcsom a száj nyitva tartásától. Kiszedte a fogam, majd varrás előtt beinjekciózott egyet bal oldalra, aztán varrt míg hatott a zsibbasztó. Kész volt a varrás, akkor még várt kicsit és jött a következő szuri majd a fogamat, ugyanúgy mint az elsőt kiszedte és varrás. Nagyjából 1 óra volt az egész, a végén a fogorvos rakott rá azt hiszem jódot aminek az íze rossz volt de a fájdalmat elvileg jól csillapítja. Ezután itatott velem még egy fájdalomcsillapítót amit fel is írt, és elmondta, hogy ha a vérzés eláll akkor kiszedhetem a gézt amire rá kellett harapnom, utána meg már ehetek, ihatok, csak ne legyen sok tejes étel pl.:joghurt, jegeljem és az elején még ne öblögessek, mert kimossa a fájdalomcsillapítót. (Nekem nem írt fel antibiotikumot, valamit mondott róla, hogy az nem kell)
Mikor első nap kijött a zsibbasztó akkor elkezdett fájni mindkét oldalt de nem volt olyan vészes csak sajnos a fájdalomcsillapító nem nagyon mulasztotta el... Az éjszaka meg nehezen ment az elalvás de éjféltől fél nyolcig végül sikerült.(szinte ülve) Második nap nem fájt, szinte egyáltalán, néha-néha éreztem de teljesen kibírható volt, a fájdalomcsillapító elmulasztotta. Kicsit felduzzadt mindkét oldalt és jobbon be is kékült, mintha valaki arcon rúgott volna szóval szép voltam. Éjszaka megint rossz volt, felébredtem a fájdalomra kb. 1 óra volt mire visszaaludtam. Harmadik nap meg teljesen jól voltam,ha kicsit elkezdett fájni ittam egy port és elmúlt, lefekvés előtt úgyszintén szóval az éjszaka már nem volt gond. Az arcdagadás még nem múlt el, de nem is vészes.
Szóval az első négy napom nekem sikerült átvészelnem, a nappalok teljesen jók, ott az egy gond az evéssel volt, nekem nem volt olyan oldalam ahol tudtam volna rágni és kicsit felidegesített, hogy mindent 1 óráig tartott megennem ami nem folyt. Az éjszaka meg sajnos fájdalmas, ülve még nem olyan rossz, de lefekvés előtt egy fájdalomcsillapító nem árt. :) De mindenkinek máshogy áll a foga, másmilyen a fogorvosa meg a fájdalomküszöbe, úgyhogy változó kinek hogy megy egy bölcsességfog kiszedés.
Helló, az én mütétem ma volt meg, és annyira megkönnyebbültem, h szeretném én is leírni, mi történt!
Nagyjából fél órát töltöttem a mütöben. Ebböl az elsö tíz perc várakozással telt el, míg hatni nem kezdett az érzéstelenítö. Most kaptam elöször szurit az ínyembe, ezért meglepödtem, h a sima oltásnál fájdalmasabb. Szerencsére csak pár pillanat volt az egész, és ez volt a legfájdalmasabb része a mütétnek.
Várakozás közben öblögetnem kellett vmi fertötlenítövel. Utána alkohollal áttörölte az asszisztens az arcböröm és balzsamot kent az ajkamra, hogy az a bigyó, amivel a számat feszítették, ne sebezze fel. A bigyót az egész mütét alatt nem éreztem és a helye sem fáj.
Relaxáltam pár percet a fogorvosi székben, majd miután úgy elzsibbadt a szám és a nyelvem, hogy alig bírtam beszélni, elkezdödött a mütét.
Steril gézzel leterítették a pulcsimat meg az arcomat, és fúróval nekilátott a dokinö a fogamnak. A jobb alsó volt az. A dokinö a jobbomon ült, az asszisztens a balomon. Eleinte nagyon izgultam. Vert a szívem rendesen, eddig még csak fogköleszedés miatt voltam fogdokinál. De pár perc után megnyugodtam, mivel nem fájt semmi, csak tompa nyomást éreztem. A fúróval széttörte a doktornö a fogamat - ez eltartott egy darabig, és kicsit büdi volt, mint amikor reszelem a körmöm.
Ezután jött a fog kiszedése... én zseni, néhai tejfogaimból kiindulva arra számítottam, hogy csak kiszedegeti a darabkákat az ínyemböl a csipesszel, és meg is vagyunk. De ez nem így megy sajnos, a fogat ki kell törni. Ez sem fájt, bár volt egy olyan röpke érzésem, hogy a fogammal együtt az állkapcsom is ki fog repülni... :D Szóval az érzés inkább csak kellemetlen volt, viszont a hangja... na, az hátborzongató volt. Szegény fogacskám. Szerencsére az orvos elöre szólt, hogy ijesztö lesz, így csak kicsit sokkolt a dolog... :D
Ezután kitisztították és bevarrták a sebet, elmondta közben az orvosnö, hogy mire kell figyelnem a mütét után. Elbúcsúztam a fogamtól, megköszöntem a munkájukat, és hazamentem.
A barátom elkísért. A váróban hallgatta a mütétet, és aggódott. Azt mondta, arra számított, hogy sírva fogok kijönni :D Na, erröl szerencsére szó sem volt! De hogy mindketten megnyugodjunk, elmentünk kicsit kocsikázni.
Amikor hazaértünk, bevettem egy Cataflamot. Két óra telt el pihivel, amikor elmúlt az érzéstelenítö hatása. Akkor kb. két órán át fájt a mütét helye, de csak annyira, hogy még épp el tudtam róla terelni a figyelmemet olvasással. Délután ez is elmúlt.
Picit még sajog, és ingerel a varrat, hogy kiszedjem :D Kell egy kis önuralom. De ezt leszámítva jól érzem magam. Megittam a vitaminitalom meg egy csomó zöld teát, és már ettem is (pulykás-zöldséges bébikaját :D).
Elalvás elött beveszem majd a harmadik Cataflamot is. Remélem, sima éjszakám lesz, jól fogok aludni, és holnapra sem gyullad be a fogam, hanem minden rendben lesz. Az arcom kicsit duzzadt, de az a gyanúm, hogy ez még csak a kezdet...
Hát ez az én történetem, hasonlóan szerencsés mütétet és sok bátorságot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!