Mennyibe kerülne a fogaim rendbetétele?
elöl az összes szinte áttetsző, sárga, fáj egy csomó.
Szét lettek tömve, a tömések besárgultak, elcsúsztak és a fogaim elrohadtak utána.
21 éves vagyok, és ilyenek a fogaim napi 2 fogmosással, és cukormentes, vitamindús táplálkozás mellett. A fogorvosok azt mondták, ne foglalkozzak a folyamatosan tönkremenő fogaimmal, mert erre nincs semmi megoldás.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?
Akik gúnyolódni akarnak azok magukba tegyék, van elég bajom ezen kívül is.
ahol lyukat láttok, az egy korona, ami pár napja lötyög a fogamon, nem esik le és a doki szerint hagyni kell, majd egyszer leesik. Ez alatt alárohadt a fogam ami nem érdekli. Ezért IS fogorvost váltottam. Drágább akihez megyek, de bízom a legjobbakban, mert nem bírok már enni ezekkel... :(
18 éves koromban 3 fogam pl ripityára törött, aztán csak romlanak megállás nélkül. A csontjaimmal egyébként semmi probléma, de a fogaimmal valami nagyon nincs rendben és akármennyire is bújom a netet és kérdezem az orvost nem tudtam meg semmit sem....
Hát a régi fogorvosod jó nagy vadbarom lehet! :/
Figyelj, keress a neten rendelőket, ahol ingyenes az első konzultáció és menj el (így kapásból tízezreket megspórolsz). Én a fogszabályozóval csináltam ugyanezt a "mókát", 6-7 orvosnál voltam, kb. mindegyik mást mondott. (Van, ahol a kezelési költség 20.000 lett volna havonta, ahova végül mentem ott 5000 ;) )
Kérj mindenkinél árajánlatot és véleményt, hogy mi okozhatja ezt. Aztán majd eldöntöd, hol kezelteted magad.
Nem lehet, hogy valamilyen vitaminhiány okozza ezt? Ugye nem rágcsálsz citromot?
És ne 2x moss naponta fogat, hanem minden egyes étkezés után. Ha gyümölcsöt eszel, várj fél órát és csak utána moss fogat (ha rögtön utána dörzsölöd, csak tovább károsítod a fogzománcot). Érdemes lenne spéci fogápoló szerekkel megpróbálkozni, az Elmex fogkrémet több helyen dicsérték. Múltkor meg hallottam (a váróban, fél füllel) az egyik dokitól, hogy gyógyszertárakban lehet kapni olyan fogkrémet, ami baromi nagy adag fluoridot tartalmaz (boltokban nincs is) és az egy jó nagy löketet ad a legyengült fogzománcnak. Nem tudom a nevét, de kérdezz rá majd az orvosoknál!
A fogaid rendbe tétele biztos nem lesz olcsó, de ahány rendelő, annyi árat fognak mondani. Fogpótlás és fogpótlás között is óriási különbségek vannak.
Pl. A Jókai utca 1-ben (6.ker) van a Jókai dental, ott ingyenes az első konzultáció.
Sok helyen lehet részletekben is fizetni.
Mondom, nézesd meg magad több orvossal! Ne higgy se az előző dokidnak,se nekünk (nem vagyunk szakemberek)! Nem biztos, hogy olyan kilátástalan a helyzet, mint amilyennek most érzed :)
Az itteni sztk es az elozo lakhelyemen levo sztk-ba jartam es ott tonkretettek a fogaimat. "szep " torteneteim vannak sztk dokikrol. A fogko levetel miert fontos? Ahanyszor leszedettem 1-2 het mulva duplan vissza kepzodott!
Konzultalni voltam mar tobbnel, az egyik mondta hogy 6 fogam rossz es az elol levo fogaimat ujra kell tomni mert ocsmanyak...
Es akik irtak hogy az sztk-ba tonkre teszik az embert: igazat adok!
Borgyogyaszati problemaim is vannak eleg sulyosan es vallrangatast kaptam... Illetve:"hat nem tudom mi baja es mitol lehet, felirom ezt a kremet hatha segit, ha nem felirok masikat..."
A kremet 1 het alatt elhasznaltam es a buzen kivul mast nem tapasztaltam. Nogyogyaszokrol meg hadd ne beszeljek... Jartam mar 6-nal...
Ha az ember sztk-ra szorul oda megy, de ha ott idegelik es tobkreteszik nem akar visszamenni!
Különféle fogíny gyulladások illetve fogágy-betegségek jöhetnek létre, ha nem szedik le időben! Ugye ott megmarad a kaja, a lepedék, ott vannak a bacik és tönkretehetik a fogakat meg az ínyeket! Igen, sajnos hamar visszajön, bár én úgy hallottam hogy olyan 3 havonta!
Na igen, mindenkinek más véleménye van! Nővéremnek a magánorvos tette tönkre a fogait és az sztks hozta rendbe! Én is csak ahhoz az egy sztk-s fogorvoshoz megyek és csak tömésre és fogkőleszedésre! Muszáj mennem magánhoz, mert 2-t kiakar húzni, ami lehet hogy megmenthető!
Ha tényleg ilyen rossz vélemények vannak az ottani sztks dokikról akkor tényleg nem érdemes odamenni!
Nem masok velemenye miatt nem megyek hanem tapasztalatbol. Illetve azt elfelejtettem hogy elmexel mosok fogat 3 eve vagy tobb(?).
Hasznalok melle szajvizet ami a maradek bacikat is megoli. De orulet hogy barmit hasznalok csak romlik a fogam. Meg kemenyet se eszel ne hogy mrgint torjon...
Édesanyámnak, nagymamámnak a fogai jók voltak, de ki kellett húzni, mert ínysorvadásuk lett elég hamar.
Apukámnak viszont(ha jól tudom, már 10 éve nem láttam), rosszak a fogai, és neki 30x évesen már feketék, barnák voltak. De nem is mosott fogat...
Valaki azt mondta, hogy nem tud felszívódni a vitamin, és ez okozhat vitamin hiányt, akármennyit is eszek, iszok...
és tudod mi a legborzasztóbb?
amikor elmesélem mindenkinek a fogaim történetét(nem az orvosról, hogy de szar volt, meg rosszul tömött), hogy mennyi problémám van velük, hány évesen kezdődött és hogy minden hónapban 1-2 fogam lyukad, nagyon fájnak, a tömés mellett pedig tovább rohad. Egyszerűen "majdnem" azt látom, hogy megrántja a vállát, és azt mondja: oké, és?
És amikor mondom hogy segítsen: mivel mossak fogat, mit eygek, valamilyen vitamin?
Semmi.. az elmexxel is szinte véletlenül találkoztam, amikor osztogatták a termékmintát akkor néztem a tubuson, hogy ez bizony sok mindenre jó. És azóta mosok vele fogat!
A szájvízből, se valami gagyit használok. Listerinnel öblögetek, jó sokáig, ha kell többször, bár valamiért az ínyemnek nem tetszik... viszket tőle utána(?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!