Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hülye voltam! Segítség. Mit...

Hülye voltam! Segítség. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lehet még valamit a fogaimmal kezdeni? Nagyon rosszak.

Ezelőtt egy hónapig egyáltalán nem mostam fogat. Fogorvosnál csak általános iskolai ellenőrzéseken voltam, de már akkor is gondok voltak a fogaimmal de nem érdekelt.

Nem nagyon fájtak, inkább azóta szokott hogy megmostam, ráadásul a legrosszabb pillanatokban fájdul meg, pl evés vagy csókolózás közben.

Mennyi pénzből lehetne megcsináltatni? Ha nem lesz rá pénzem és így marad akkor mi lesz a következménye?

Itt van róla kép:

[link]

21/L

2012. okt. 13. 11:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
9: Hát nagyjából, még 1-2 helyen kilátszik.
2012. okt. 13. 12:31
 12/30 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.Ne haragudj,nem piszkának szántam!

Csak azért kérdeztem a szájszagot,mert sokaknak a szuvas fog és a fogkő is azt okoz.

2012. okt. 13. 12:32
 13/30 anonim ***** válasza:

Figyelj, tuti, hogy erős szájszagod van, tiszta gyulladt az ínyed is, szinte biztos, hogy már a fogágyra is ráment a gyulladás.

Nyald meg a kézfejed egészen a nyelved tövével, majd csúcsával, és egy 40-50 mp múlva szagold meg. Milyen?

Ilyen szaga van kb. a szádnak is.

2012. okt. 13. 12:35
 14/30 A kérdező kommentje:
13: Olyan semleges, semmilyen szagot nem érzek
2012. okt. 13. 12:50
 15/30 anonim ***** válasza:
A hátsó fogaid kihúzták?
2012. okt. 13. 13:37
 16/30 anonim ***** válasza:

Sajnos rossz a helyzet, de ne ess annyira kétségbe. Szerintem sok fogadat meg lehet még menteni. Először is az ínygyulladásodat kell kezelni: fogorvossal tisztíttasd meg a fogaidat és használj antibakteriális szájvizet (corsodyl vagy listerine), fogkrémnek meg ajánlom a paradontaxot vagy az elmexet.

Ha az ínyed duzzadása lement, akkor lesz látható, hogy mennyire húzódott vissza a fogadról, tehát melyik az amelyik még megmenthető és melyiket kell kihúzni (nem olyan biztos, hogy sokat kell).

A legtöbb amit most tehetsz, hogy elmész fogorvoshoz és nem hagyod ki a napi 2x fogmosást. Nyugodtan menjél körzetihez, nála olcsóbban megúszod és a tanácsadás úgy is ingyenes.

2012. okt. 13. 16:40
 17/30 A kérdező kommentje:

15: Nem, azok annyira le vannak törve, sosem volt semmilyen fogorvosi beavatkozásom.

16: Köszönöm a válaszodat.

2012. okt. 13. 18:16
 18/30 anonim ***** válasza:
Szegénykém, próbálok együtt érezni. Hasonló gondban vagyok én is! Már 2-t kihúztak és még 2-t kiakarnak! Én mostam rendesen fogat, csak egyszerűen féltem a fogorvostól! Amikor még kislyukak voltak rajta nem mertem elmenni, mert hogy mit fog szólni. Tuti le fog szidni... Stb! Na mire megjött az eszem már pár tõnkre ment. Ne halogasd tovább irány a körzeti doki. Először sztem leszedi a fogköved, majd röntgen és elküld szájsebészetre amit ki kell húzni. Velem is így volt, majd csak utána töm! Ez mind ingyenes. Ha pótoltatni akarod az iszonyat drága. Kívánom hogy egy kedves orvoshoz kerülj!.
2012. okt. 13. 21:55
 19/30 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon rosszak? Undorítóak a fogaid!! Hogy képes a barátod így hozzád érni? Nem is értem hogy nem voltál képes 21 évig a kezedbe venni egy k..rva fogkefét.

Csak egy kérdés: mi vitt rá hogy megmosd a fogaidat?

2012. okt. 18. 23:20
 20/30 anonim ***** válasza:
Szörnyűen néznek ki. De szerintem annyi megmarad amennyivel lehet rögzíteni a műfogakat, hidakat. Szájsebészetre készülhetsz. Az ám csak a fincsi téma.
2012. nov. 22. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!