Miért recések a fogaim? Az első kétt fogam recés, De miért?
18-éves vagyok
És már kiestek egyszer.
És nem hiszem hogy kopot lenne mert eleve így is nőtek ki.
Csak ma azegyik osztájtársam szóvá tette a fogaimat....
És ezért érdekel
Nem fehérek a fogaim.
Csak recések mint a kisgyerekeknek ...
Vadállatoknál van tépőfog. Növényevőknél metszőfog. A többire most ne térjünk ki. A tépőfog melyikre hasonlít jobban? A lapos-recés metszőfogra vagy a hegyes szemfogra?
Tehát. Vannak szemfogaink, amik minden bizonnyal "állati örökségnek" tekinthetőek és csontfogak, tehát a legerősebbek. Mind az alakja és mind a fog erőssége a tépést szolgálja, de szerinted mégsem ezek a tépőfogaink hanem az elülső metszőfogak?
Engedd meg hogy gratuláljak vakító tudásodhoz barátom ;)
Jaj de kis agresszor lettél. Tipikus emberi reakció mikor kijavítunk valakit, akkor máris okoskodó barmok vagyunk, de sebaj ;)
Amúgy a választ már magad is leírtad kétszer is. A metszőfoggal metszed az ételt (a tépőfoggal pedig téped.) Nem tudom te hogy eszel, de én HARAPNI szoktam a husit és nem belemélyeszteni a fogaim és a fejemet rángatva TÉPNI ;)
Amúgy meg ne rám legyél mérges csak azért mert szembe akarsz szállni a biológiával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!