Most mit csináljak? Elég sürgős. De nincs 200 ezer ft-om!
Az a helyzet hogy elmentem fogorvoshoz fogérzékenység miatt,és csináltak röntgent..
16 lyukas fogam van, 2-t ki kell húzni,bölcsesség fogam el van feküdve alul és nincs kinőve,felül törik le vagy mit mondott és még fogkövet is kéne szedetni..
Hát ez lesokkolt mikor nyújtotta a számlát hogy mennyi lenne és 197 ezer ft!!
Ilyenkor mit tegyek ha nincs ennyi pénzem? SZTK-s-hoz nem akarok menni,az csak többet árt mint használ az itteni emberek véleménye alapján:SS
Ha még pár hónapig így marad,mondjuk februárig mert akkor lesz szülinapom akkor meg tudnám csináltatni,de addig mit történik? Mi van akkor ha így marad addig?
Végülis eddig is kibírta nem?:S
Segítsetek kérlek,ti mit tennétek a helyemben? Mennyire komoly a helyzetem?
Gyere fel Pestre és esküszöm elmegyek veled dokihoz. Aztán majd üvöltözök a szék mellől, hogy "de neeem fááááj ééérteeeed? A szemembe néééézeeel!" :)
A barátod nem megy el veled? Ilyen cudar világban élünk?
Elhiheted átérzem a pánikbetegséged mivel nekem is az van vagyis inkább tömegiszony. Mégis leküzdöm mindennap mert dolgozni kell menni. Már rájöhettél, hogy én a drasztikusabb módszerek híve vagyok ahogy a pszichológiában is van lassabb és gyorsabb kezelés (utóbbi a szembesítés). Nagyon félek a pókoktól, de ha rám esik egy vagy rám dobnak egyet, nem fogok üvöltözve elfutni és vetkőzni az életemért, hanem megfogom és leveszem magamról.
A lényeg. Soha, de soha nem fogsz megszabadulni a rettegéstől (ez már nem félelem) ha nem próbálod megfejteni az okát és nem nézel vele szembe. Mitől félsz? A fájdalomtól, attól, hogy a szádban turkálnak, a fúró hangjától, az eszközök látványától (el sem tudnám képzelni mit éreznél ha meglátnád a kalapácsot és a vésőt :), a doktor bácsitól, a fehér falaktól vagy mitől?
Nagyon fontos lenne, hogy semmi esetre se egyedül menj el a dokihoz hanem legyen ott veled valaki - odabent is.
A körzetis kérdést hagyjuk már. Ne akard nekem pont Te megmondani, hogy melyik a jobb úgy, hogy jóformán nem is jársz fogorvoshoz ;)
Amit közlök az tény. Vannak nagyon jó körzetisek és végtelenül sz@r magándokik. Nem kell a hercehurca, hogy de én ezt tapasztaltam, mert akkor még nem fogtál ki jó körzetist és sz@r magánt. És aki fordítva jár? Ezért hagyjuk ezt.
K*rvára általánosítasz. Idézem:
"Még a kisnyugdíjas mama is elmegy magánhoz és spórol nem véletlen."
Dicsak, pénteken mikor jöttem ki a SOTE klinikáról pont egy 78 éves idős nénivel jöttem le a liftben, aki ugyanott volt ahol én (khm, SZTK?). Az más kérdés, hogy a legtöbb foga még a sajátja (!!!), rákérdeztem.
A nőgyógyászt ne hasonlítsuk már a fogorvossal, azért nem mindegy, hogy mely részedben turkálnak.
"És igen rengetegen félnek fogorvostól nem alaptalan a félelem azt hiszem"
Erről a következő a véleményem.
- sokan szégyellik kinyitni a szájukat a doki előtt a sok tönkrement fog miatt és ezért nem mennek el
- a fájdalomtól félnek
Utóbbira a megoldás egyszerű. Alaposan meg kéne pofozni őket, majd megkérdezni, hogy "Fájt? Nagyon? Na most menj el fogorvoshoz és mond ezt a kezelés után is" :)))
De eljön velem mindig párom,csak azért mondtam hogy te is eljöhetnél mert elég határozott vagy és érted..:))
Amúgy először is az eszközöktől félek,fájdalmat bírom mert van 3 piercingem is szóval ha azokat kibírtam....:)
Egyszer voltam iskolaorvosnál tömetni és azok a hangok meg a látvány,és nem is érzéstelenített..Hát nagyon félelmetes volt. Most is inkább magától a tudattól és hangoktól félek a legjobban,már gondolkoztam hogy bedugok a fülembe fülhallgatót de akkor meg nem hallom a dokit.
Ez a doki amúgy nagyon szimpi volt,lehet azért is mert férfi,nőkkel rossz tapasztalatom van minden téren,főleg az idősebbekkel. Neked nem?
Valahogy a férfiak velem megértőbbek meg türelmesebbek mint a nők..jajj akinél rámjött a rohamom is. Mondom fájni fog? Elkezdi nem..Fúú de megnyugtató aztakurv@!! :D
Te magánhoz jársz vagy SZTK-shoz? esetleg mindkettőt próbáltad már?
Amúgy képzeld Győr legdrágább fogorvosáról hallottam a legrosszabbakat!! Ez kemény nem?
Te szedsz gyógyszert a betegségedre?
Ó, akkor nem a fájdalommal van a baj. Ez egy nagyon jó hír :) Ennek örülhetsz.
Nekem sajna genetikailag elég gyengék a fogaim (cserébe a csontjaim már-már törhetetlenek :), így az első tömésem még valamikor negyedikes koromban kaphattam... egy szép nagy amalgám, még mindig megvan. Nekem sincsenek jó emlékeim a kisiskolai dokikról, de mint tudjuk a gyermeki elme felnagyítja a rosszat vagy odaképzeli. A fúró hangja sokakat elborzaszt, de az egy hang, az nem bánthat :)
A fülhallgató nem rossz ötlet, szerintem simán használhatod mert magyarázni úgy sem fog csak ha kéred, ha meg a fejedet kell kicsit fordítani akkor majd elfordítja ő az orcádat :) Az hogy a tudattól félsz kevés. Felsoroltam pár lehetőséget, kérlek válaszd ki a neked tetszőt vagy írd le, hogy pontosan mi az ami elborzaszt. A szádban matatás vagy mi? A "nemtom" választ nem fogadom el.
Idősebb nők... talán csak egy volt még tíz éve amelyik a fogszabályzást csinálta. Nem volt vele gond. Most se nem magánhoz se nem körzetishez járok hanem a SOTE klinikájára, ami egyfajta SZTK. Ott hallgatók mérik fel a fogaid állapotát és ők is végzik el a javításokat szakorvosok (gyk professzorok) felügyelete alatt. Furcsának tűnhet egyeseket pedig zavar, hogy nem hivatalos fogorvos végzi el a kezelést, de valahol a legtapasztaltabbak is elkezdték nem? És ez nem az a szakma ahol csak bábun lehet gyakorolni. A rezidensnek érdeke, hogy kitűnő munkát végezzen így állítom még jobban odafigyelnek a fogaidra. Ha valamiben nem biztosak, akkor szólnak a szakorvosnak ő meg segít nekik. Most végtelenül szimpatikus kiscsajt fogtam ki, tapasztalata is van és jól csinálja amit csinál. Alig várom, hogy megint a kezei közé kerülhessek :) Nevezhetjük őket SZTKsoknak is, mert ingyenes az ellátás a fentiek miatt.
Magándokihoz nem járok túl gyakran, mert egyrészt drága másrészt jól elvagyok a SOTE klinikán. Veszprémben ismertem egy hihetetlen jól dolgozó faszit, na ő mestermunkát végzett mindig. Ellenben egy másik, elb@szta egy fogam amit később gyökérkezelni kellett.
Férfi és női doki közt nem lehet különbséget tenni úgy, hogy melyik nemmel kedves melyik. Nekik páciensek vagyunk és ha jó doki, akkor érdekében áll, hogy ellazulj és ne félj a kezeléstől. Lehet csak hülye nőket fogtál ki.
Én meg Pest egyik legdrágább női fogorvosáról hallottam kegyetlen rosszakat. Volt barátnőm asszisztensként dolgozott is nála és másoktól is vannak panaszok rá, tehát nem alaptalan a dolog. Amúgy meg kit érdekel? Mást kell választani, ott nálatok is.
A betegségemre nem szedek gyógyszert, nem is fogok. Erős akaratú vagyok így leküzdöm a dolgot amikor akarom. Mintha már múlna is. Nem szeretem a tömeget, a zajt, a bűzt, az idiótákat és Pest mindezekből gazdag. Ha tehetem vidékre megyek barátokhoz, amúgy is vidéki vagyok.
Tanácsok. Ha a fájdalomtól nem félsz az már félsiker. Kérsz injekciót (na ettől nem félhetsz) és azzal vagy nem fáj vagy csak kicsit. Ha piercinged van, bőven elviseled.
Aztán.
Youtubon rákeresel fogászati kezelésekre és hallgatod, esetleg nézed. Kezdj el hozzászokni a fúró hangjához, elvégre majdnem olyan, mint a légkalapács csak vékonyabb és folyamatos :)))
Hát ezt nehéz elmagyarázni mitől is félek ettől a helyzetben.. Szerintem az utána való dolgoktól és tudod mi tehet róla??:D Ez a fórum.. Ez miatt kezdett el amit mondtam pszichésen fájni a fogam,mert elkezdtem olvasni egyszer ezt a fogak témás fórumot itt és amiket olvastam itt.. Hogy vésés után falat kaparta,mert ordított a fájdalomtól az egyik pedig csak tömés volt neki,és nem egy ilyet olvastam itt,hogy rettentő fájdalmas kezelés alatt és után meg főleg. Hogy fájdalomcsillapítón élnek napokig stb.
Rettentően félek amúgy az injekciótól ne hidd hogy nem:D de mikor beadta legutóbb mikor roham tört rám ugye,tehát csak addig jutottunk kezelésbe rájöttem nem vészes egyáltalán tehát ez a téma kilőve parába hála a jó égnek komolyan,pedig rettegek tűtől..Ez odáig vezethető vissza,hogy egyszer oltás után általánosban még,1 hétig lebénult a karom és rettentően fájt. Aztán volt egy vérvételem is ahol egy barbár volt a nő (hehh megint nőő ), aztán utána volt még egy vérvételem de ott meg tündér volt a nő,végig szakadtam a a vérvételt olyan poénokat lökött..:DD Érdekes dolog,tehát inkább ezért félek a tűtől attól a 2 rossz élménytől. De most legútóbb tényleg nem volt vészes az érzéstelenítő,pedig párom utána mondta hogy meglepődött mennyi ideig nyomta belém azt a tűt,nem szokták eddig. Inkább az volt kellemetlen hogy annyira kegyetlenül rossz ízű volt :D
Amúgy jól esik veled beszélgetni,kiegészítesz engem..Férfinak képzellek el,de lehet nő vagy,nem tudom de egy erős személyiség az biztos,amit belőlem kiölt az élet már. Régen el se tudtam volna képzelni hogy én pánik beteg leszek azok után amiket átéltem az életben,hihetetlen,pedig mindent lenyeltem és tűrtem,bár az is lehet ez ütött vissza az évek során.
Nálad ez a társadalom(szoc) fóbia a tömegiszonyhoz hasonlít vagy alapból az emberek váltják ki? Mert tömegben én is rosszul vagyok,mintha nem kapnék levegőt menekülnöm kell. Egyszer volt itt plázában egy éjszakai vásár,te,fél győr itt volt. Egy 5 nm-es üzletben volt 40 ember kb,teljesen hering feeling,na ott rettentően leizzadtam azt hittem elájulok. Nálad is ez van,csak ez mindennapos?
Fogaidat rettentően sajnálom,nálunk is ez genetika sajnos a rossz fog. Na meg a trehányságom,meg az rengeteg üditő,a dohányzás,a kávé..:)
Neked milyen a fájdalom küszöböd? Mi volt eddig a legrosszabb kezelésed? Volt olyan hogy valamit elszúrtak neked? Kezelés után tényleg kibírhatatlan ha elmúlik az érzéstelenítő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!