Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Most mit csináljak? Elég...

Most mit csináljak? Elég sürgős. De nincs 200 ezer ft-om!

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy elmentem fogorvoshoz fogérzékenység miatt,és csináltak röntgent..

16 lyukas fogam van, 2-t ki kell húzni,bölcsesség fogam el van feküdve alul és nincs kinőve,felül törik le vagy mit mondott és még fogkövet is kéne szedetni..

Hát ez lesokkolt mikor nyújtotta a számlát hogy mennyi lenne és 197 ezer ft!!

Ilyenkor mit tegyek ha nincs ennyi pénzem? SZTK-s-hoz nem akarok menni,az csak többet árt mint használ az itteni emberek véleménye alapján:SS

Ha még pár hónapig így marad,mondjuk februárig mert akkor lesz szülinapom akkor meg tudnám csináltatni,de addig mit történik? Mi van akkor ha így marad addig?

Végülis eddig is kibírta nem?:S

Segítsetek kérlek,ti mit tennétek a helyemben? Mennyire komoly a helyzetem?

2012. okt. 6. 19:45
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Utolsó (20-as)!

Ez is attól függ, hogy az SZTK-s mivel töm.

Nálunk nem lehetséges, csak még mindig amalgámmal.

Van olyan rendelő ugyan, ahol esztétikus fehér töméssel is ingyen tömnek, de errefelé még csak választható opcióként se merül fel.

Nekem most 4 fogamat azért kellett újra megcsinálni, mert az amalgám tömés nem zárt rendesen és alászuvasodtak a fogaim.

3 felszínű tömések (az amalgám eltávolítása miatt nagyobb alapból nagyobb lyukat kell fúrni) darabja 12e. Vidék.

Kérdező!

A bölcsességfogaidhoz viszont jó lesz szerintem az SZTK is.

Pontosabban az SZTK-s szájsebészet. Általában jól felkészültek.

Ha rosszul fekszik, rosszul nő a fogad, akkor eltolhatja az egész fogsorodat. Na, azt már nem egykönnyű helyretenni!

2012. okt. 7. 12:59
 22/35 A kérdező kommentje:

jézusom...

be vagyok szarva teljesen:))

ahova én SZTK-s vagyok vagy hogy mondjam,rengeteg rosszat hallottam,pl ínybe beletört fog amit műteni kellett utána.. Nem merem bevállalni,nagyon nem..

Hogy a viharba szedik ki a bölcsességfogat ha ki se nőtt?? Atyaég,ez nagyon félelmetes.

2012. okt. 7. 13:02
 23/35 anonim ***** válasza:
Én is maszek fogorvoshoz járok és 4500-t kért a tömésért pedig elég nagy lyuk volt rajt.
2012. okt. 7. 13:07
 24/35 anonim ***** válasza:

Az ínybe beletört fog húzáskor egyáltalán nem ritka.

Ha rossz a fog, akkor könnyen összeroppan, törik. Főleg a bölcsességfog.

Most én is így jártam. A felső kettő kijött rendesen, de a bal alsó beletört.

Hogy mit csinálnak ilyen esetben illetve olyankor amikor ki se jön?

Kapsz egy rakat fájdalomcsillapítót, hogy ne érezz semmi éleset, majd ejtenek egy-két kis metszést az ínyeden és "kutatómunkára" indulnak.

Általában ez előtt azért van röntgen, így azért tudják, hogy merre keressék a fogat v. betört gyökeret.

Megkeresik, kiveszik. Ha nem jön magától, akkor egy kicsit aláfúrnak.

Fájdalmat nem érzel, csak némi feszítést.

Ha kimegy az érzéstelenítő, csak akkor fáj, de ha nem vagy olyan szerencsétlen, mint én, aki nem vehet be semmilyen fájdalomcsillapítót, mert a fogászatin kívül mindenre allergiás, akkor az utólagos fájdalmat is elkerülheted.

2012. okt. 7. 14:36
 25/35 anonim ***** válasza:

Még valami:

ne nagy műtétet képzelj el!

Ébren vagy végig, s kb. 5-10 percig ha tart (még nekem is ennyi volt, holott a röntgent elcseszték és nem látszott rajta a gyökér rendesen - így "vaktában" keresték). Sima húzás meg kb. fél - 1 perc.

Sokkal rövidebb, mint egy tömés.

Töméssel már volt, hogy 1 órát ültem a székben.

2012. okt. 7. 14:41
 26/35 anonim ***** válasza:
Ínybe beletöri a fogat bármelyik orvos, ez a fog erősségén múlik, ha gyenge akkor törik, így jártam én már 2 fogammal is, de kiszedte a fogorvos darabokban is... Én akkor is azt mondom semmi baj az SZTK-ssal, ő is ugyanolyan fogorvos mint a többi. És itt írta valaki az amalgám tömést, hát nem tudom, felénk olyannal már évek óta nem tömnek, csak fehéret használnak. Erre ne pazarolj el százezreket, legalább egyszer menj el sztk-shoz, aztán meglátod semmi gond vele.
2012. okt. 7. 18:42
 27/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok:)

Én erről a vésésről azt hallottam a legfájdalmasabb fogászati kezelés már ami létezik,és alig lehet kibírni:S:S

Amúgy ma beszéltem édesapámmal mondta ő is beszáll majd a fogaimba,úgyhogy pár hónapon belül meglesz.

Addig kibírja:))

Van 1 nagyon rossz fogam azt még megcsináltatom először meg a fogkő leszedést,többit majd ünnepekkor :DD

Így jó lesz?

2012. okt. 7. 21:02
 28/35 anonim ***** válasza:

Ijesztgetés!

Ha jól érzéstelenítenek, az se fáj.

Ha nem jól érzéstelenítenek, akkor nyögsz egy A-t és adnak még érzéstelenítőt.

A hangja lehet csak ijesztő, illetve úgy rezeg a fúró, mintha egy mobiltelefont tartanának az állkapcsodhoz.

Ennyi.

Nekem a fogkőleszedés volt az utolsó lépés. Akkor csinálta meg a doki, amikor már nem volt lyukas fogam.

Biztos, van benne logika.

2012. okt. 7. 22:11
 29/35 Diarmand ***** válasza:

Itt van a probléma elásva:

"jézusom...

be vagyok szarva teljesen:)) ... Atyaég,ez nagyon félelmetes... Én erről a vésésről azt hallottam a legfájdalmasabb fogászati kezelés már ami létezik,és alig lehet kibírni:S:S ..."

Azért nem jártál el eddig fogorvoshoz, mert be vagy szarva tőlük. Gyerekek, ne csodálkozzatok meg ne mentegetőzzetek meg nem próbáljátok elkerülni a lehetetlent. Ha félsz a fogorvostól, annak nem más hanem csak és kizárólag TE iszod meg a levét. Nem szeretsz rágni? Felőlem nyelhetsz 24/7-ben, de akkor ne gyere ide sírni, hogy jáj 16 lukas fogam van. Lehet szidni azokat akik kérdezték, hogy voltál e valaha fogorvosnál, de igazuk van. 16 fog nem négy hónap alatt jön össze hanem jó pár év alatt.

Ha félsz, akkor akkor sem fogsz elmenni ha lesz rá pénzed. Pedig muszáj lesz.

Akik szidják az SZTK-s fogorvosokat azoknak üzenem, hogy az apjuk faszát. Ők pl miért a körzeti háziorvoshoz járnak, miért nem menne ők magánrendelőbe? Állítom, hogy a nagy SZTK-s tapasztaltak még az életükben nem voltak körzetis fogdokinál vagy csupán fájdalmas volt egy kezelésük és akkor húbáze máris szar az összes.

Tapasztalatból mondom, hogy igenis vannak kivételesen jó SZTK-s fogorvosok és vannak kegyetlen mocskos módon lehúzó magándokik is, ennek a részleteibe ne menjünk bele, mert egyrészt fölösleges, másrészt mint írtam, mindkét táborban vannak jók és rosszak is.

Némelyik fogászati kezelés fájdalmas. Ezt el kell tűrni. Vagy a mai népség már annyira besz*ri és nem tűri a fájdalmat hogy az már? Ne legyünk már ilyen nyámnyilák!

Mielőtt még habzó szájjal nekem estek elárulom, hogy - csak hogy egyet említsek - voltam olyan fogvésésen ami alapból egy sima húzásnak indult ergo rá sem készülhettem - nem mintha szükségem lenne rá - és miután beletört a gyökér hatvan percen át szenvedtek mire kivésték. És minden létező eszközt bevetettek ;)

És voilá, túléltem, itt vagyok, pedig fájt ám biza, de mégis nyikkanás nélkül tűrtem.

Kedves kérdező. Igen, a vésés lehet fájdalmas és tarthat egy órán át, de lehet hogy 10 perc alatt megvan és nem érzel semmit.

Az összes fogászati kezelés során fellépő fájdalmat el lehet viselni.

Más. "Végülis eddig is kibírta nem?:S " Újabb remek hozzáállás arra, hogy miért halogatják az emberek a fogorvost. Lyukas a fog, de még nem fáj? Ááá ráér az még.

Végeredmény: 16 lyukas fog.

Amúgy miért is tudnád a szülinapod után megcsináltatni? Ajándékba kapsz kétszázezer forintot? Csuda jó dolgotok lehet akkor. Ha így megy, miért nem előbb lesz rá pénz? Csináltasd meg karácsonyra vagy előbbre. Vagy vannak emberek akiknek pár holmi vásárlása előrébb való a fogaik egészségénél? Durva.

Nos, ennyi lenne a hozzászólásom. Lehet, hogy provokátor az írásom, lehet, hogy csöpög belőle a méreg, de nem bírom elviselni, mikor az emberek a végszükség állapotában sírnak csak azért mert előtte b*sztak bármit is tenni.

Már csak az érdekel hány éves vagy.

2012. okt. 7. 22:40
 30/35 A kérdező kommentje:

Utolsó,elkísérsz fogorvoshoz??:D ilyen hozzáállású ember kéne mellém közben xd

Hol is kezdjem ha már ennyit írtál nekem,aminek örülök nagyon nem sértettél meg végig mosolyogtam az írásod..:)

tehát 20 éves vagyok és pánikbeteg.. Múltkor voltam fogorvosnál olyan roham tört rám miután beadta az injekciót,hogy 1: nem hatott a szer annyira vacogott az állkapcsom,2: fogorvos nem tudott belenyúlni a számba tehát hazaküldött.

3: savas a szervezetem ÁLLÍTÓLAG,ezt előző fogorvos mondta akinél volt a rohamom,és az marja szét a fogaim mivel savas nyálban úszkálnak egész nap. A szám széle is folyton sebes,a nyelvem is mivel ez a sav szétmarja. Most ráállok majd a lúgosításra.

És valóban annyiban hagytam ezt a dolgot eddig,és ez az én hibám nem másé,de míg az embernek nem fáj a foga addig b@szik általában az egészre,ahogy én is. De lehet amúgy pszichésen fáj a fogam,csak akkor fáj ha ráállok erre a fog témára. De az érzékenység valós probléma sajnos ahogy a lyukas fogak is..

De így betegen nem egyszerű egy fogorvosi kezelés ami alapból fóbiám tárgya. Aki nem éli át ezt nem tudja milyen ,én összeestem a rendelő előtt. Na most mikor felkerestem ezt a klinikát ahol adták az árajánlatot alapból paráztam de tudtam csak röntgen lesz tehát nem féltem annyira. De ha legközelebb majd ha lesz pénzem,erre még kitérek, akkor a legutóbbi rohamom fog eszembe jutni,amit hozzáteszek ilyen erős még nem volt soha..

Miután persze elmúlt,hatott az érzéstelenítő mert elmúlt a vacogás meg a remegés,de hát vissza nem mentem mert eltelt fél óra jött a következő beteg de nem ez a lényeg.

Pénzről annyit hogy szüleim segítségével és munkával össze tudok annyit spórolni szülinapomig,mert mégis mi másból fizessem ki ezt?? Kutyakozmetika nem fizet annyira jól hogy hipp-hopp elő teremtsek ennyi pénzt mert még albérletet kell fizetni és meg is kell élni,élettársam meg csak ösztöndíjas.

És igen itt jön a körzetis kérdés. Tudod nődokihoz is magánhoz járok,mert ő úgy is kezel hogy fizetek érte. Te is ha orvos lennél gondolj bele,teljesen máshogy kezelnél egy fizető vendéget,mint egy olyat amit meg kell csinálnod mert munka,majd az állam fizet..

Ezt nekem senki nem tudja beadni hogy ugyanolyan egy sztk-s mint egy magán doki. Ilyen betegség mellett inkább fizetek,és nyalják ki a seggem és végezzék el jól a fogaimat mint hogy "jöjjön a következő" címszóval egy fogat lássanak bennem és nem egy embert. Mai világban mindenért fizetni kell ha azt akarod hogy érjél is valamit az kereskedelem szemében.

Még a kisnyugdíjas mama is elmegy magánhoz és spórol nem véletlen. Nem ismered a környékünket rémesek itt győrben az sztk-s orvosok és nem csak a fogorvosok..

És igen rengetegen félnek fogorvostól nem alaptalan a félelem azt hiszem. Lehet te kibírtad le kalappal,kényszerhelyzet persze. De nem mindegy milyen áron.

Remélem én se sértettelek meg és folytathatjuk az eszmecserénket én kíváncsi vagyok rád!

2012. okt. 8. 00:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!